banner388

2. İmam Hatip Günleri Başladı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "2. İmam Hatip Günleri" etkinliği başladı.

2. İmam Hatip Günleri Başladı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği "2. İmam Hatip Günleri" etkinliği başladı.

30 Mayıs 2016 Pazartesi 13:16
2. İmam Hatip Günleri Başladı

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenmiş olan etkinlikte, Samsun'un genelinden lise ve orta imam hatip okulları stantlar kurarak çeşitli kültürel, sanatsal, ve bilimsel faaliyetlerinde bulunuyor. Etkinliğin açılış programına; Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlçe Milli Eğitim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. İki gün devam edecek olan etkinlikte okulların yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar da sergilenecek.

‘’ İMAM HATİPLİ OLMAK SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE OLMAKTIR’’
 
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen etkinlikteki konuşmasında, "İmam hatipli olmak sorumluluğunun bilincinde olmak demektir. Çünkü bu kurumlar, milletimizin tarihi, inancı, ruhu ve milletimizin gelecek tasarımıyla doğrudan ilintilidir. Dolayısıyla imam hatipliler bu ruhu temsil eden bu sorumluluk bilincine sahip olmak durumundadır. İmam hatiplilik; derin bir anlayışa sahip, geniş bir ufku olan, çağının ilmiyle kuşanan bir nesil demektir. İmam hatiplilik; bir tür düşünce, davranış ve bakış açısıdır. Toplumsal olarak biz birbirimizden olumlu etkilenmek durumundayız. Bizlere ilahi olarak yüklenen sorumluluğu, yani insanlık içinde hayırlı ümmet olma fikrini, hayırlı bir topluluk olmak için ilmimizin, irfanımızın, sanatsal bakış açımızın gelişmesine bağlıdır. Ancak bu meziyetlerle donanmış olanlar hayırlı ümmet olabilir" sözlerine yer verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen konuşmasının ardından stantları gezerek öğrencilerin yaptığı çalışmaları tek tek gözlemledi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 12:35
Anahtar Kelimeler:
OkulStantImam Hatip
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.