banner388

Doğum Kontrol Haplarının Ne İşe Yaradığını Duyunca Şok Olacaksınız!

Kadınların bir çoğunun korunma yöntemlerinden birisi olan doğum kontrol hapının hiç bilmediğiniz o kadar farklı faydaları var ki duyunca şok olacaksınız. Öğrenmek için haberimizi dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz..

Doğum Kontrol Haplarının Ne İşe Yaradığını Duyunca Şok Olacaksınız!

Kadınların bir çoğunun korunma yöntemlerinden birisi olan doğum kontrol hapının hiç bilmediğiniz o kadar farklı faydaları var ki duyunca şok olacaksınız. Öğrenmek için haberimizi dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz..

27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:14
Doğum Kontrol Haplarının Ne İşe Yaradığını Duyunca Şok Olacaksınız!

Doğum kontrol hapları ile ilgili toplumumuz yanlış bilgilere sahipler.
Örnek verecek olursak;

- Doğum kontrol hapları göğüs büyütmez : YANLIŞ !
Tabir-i caizse doğum kontrol hapları birer minik hormon bombalarıdır. Doğum kontrol hapının göğüslerin büyümesine etki ettiğide bir gerçek. Fakat sizin göğüslerinize nasıl bir etki edeceği bilinmez. Kullanan kişilerin bir çoğunda göğüs büyütme estkisi sağlamaktadır.

- Doğum kontrol hapı kısırlığa neden olur : YANLIŞ !
Doğum kontrol hapı bırakıldıktan hemen sonra gebelik oranı, hap kullanmayanlarla aynı orandadır. Yani kısacası doğum kontrol hapları gebelik oranını azaltmaz. Hatta hap kullanımı bırakıldığı andan itibaren gebelik oluşabilir.

- Doğum kontrol hapı kanser yapar : YANLIŞ ! 
Kanser riskini arttırmaz aksine uzun bir süre hap kullanan kişilerde rahim ve yumurtalık kanseri riski daha da azdır.

- Doğum kontrol hapı tüylenmeye neden olur : YANLIŞ !
Eskiden üretilen kontrol haplarının tüylenmeye neden olduğu bir gerçek. Fakat artık günümüzde satışa sunulan doğum kontrol haplarının hiçbirinin tüylenmeye neden olmadığı gibi, ciltteki sivilvelerin ve tüylenmenin tedavi sürecinde kullanılan en çok etkili ilaçtır. Etkili olabilmesi için en az 5-6 ay kullanılması gerekmektedir.

- Doğum kontrol hapını kızlar kullanamaz : YANLIŞ !
Genç kızların ergenlik dönemlerindeki ağrılı adet görmelerinde tedavileri için, aynı zamanda korunma amacı ilede doğum kontrol hapları ergenlik dönemlerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

- Doğum kontrol hapı göğüste fibrokist ile kistlere sebep olur: YANLIŞ !
Doğum kontrol kapının kullanılması, aksine göğüs hastalıklarını azaltmaktadır. Doğum kontrol haplarının kullanılması ile göğüs kanseri riskinin artması arasında hiçbir ilişki yoktur.

- Doğum kontrol hapı ile başka hap içilmez : YANLIŞ !
Başka ilaçlarda içilebilir fakat bir çok kişini kullandığı depresyon ilaçlarının bazıları doğum kontrol hapını eskisiz bir hale getiriyor. Sadece bazı ilaçlar haplar ile etkileşim içine girerek hapın koruyuculuğunu azaltmaktadır.

- Yan etkileri ömür boyu sürer : YANLIŞ !
Yan etkileri hapın kullanımı bırakıldıktan yaklaşık olarak 3 ay içerisinde geçmektedir.

- Doğum kontrol hapları şişmanlatıyor : YANLIŞ !
Kadınların şişmanlamasında en büyük etken olarak görülen doğum kontrol hapları, ani kanamaların dışında yan etkisi bulunmamaktadır. Bazı çalışmalarda hapların cinsel isteği azalttığını, bazıları ise arttığını göstermektedir.

40 yaşın üzerinde doğum kontrol hapı alınmamalıdır : YANLIŞ !
Doğum kontrol hapları kadınlar menopoz dönemine girene kadar gönül rahatlığıyla kullanabilirler.

Son Güncelleme: 27.07.2016 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.