banner388

Yaşar Ergün: Büyükşehirin yasağına tepkiliyiz

Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Ergün, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bazı avlak bölgelerinde uyguladıkları yasaklara tepkili olduklarını söyledi.

Yaşar Ergün: Büyükşehirin yasağına tepkiliyiz

Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Ergün, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bazı avlak bölgelerinde uyguladıkları yasaklara tepkili olduklarını söyledi.

10 Nisan 2017 Pazartesi 12:46
Yaşar Ergün: Büyükşehirin yasağına tepkiliyiz

Samsun Haber - Samsun'da avcılar, su ürünleri kooperatifleri, amatör oltacılık ve dernekler bir araya gelerek sorunlarını görüştü.

Haber Gazetesi'nden Barış Budanoğlu'nun haberine göre Yaşadıkları sorunları dile getiren avcılar av yasaklarının genişletilmesi konusunda bakanlık gözetiminde çalışma yapma kararı aldı.


Yörükler Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Ergün, "Bugün toplanmamızın amacı; özellikle Bafra Balık Gölleri'nde olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı avlak alanların yasaklanması. Biz bu duruma karşı tepkiliyiz. Tabi ki yasak alanlar olmalı, fakat bu alanlar her geçen gün artıyor. Amacımız Büyükşehir Belediyemizi ve devletimizin herhengi bir resmi kurumu yargılamak değil. 'Ben yaptım, herkes uymak zorunda' diyen idarecilerden kaynaklanan sorunları bertaraf etmeyi istiyoruz. Bir araya gelerek sorunlarımıza çözüm üretmeyi amaçlıyoruz. Bu sektörden hayatını kazanan bizler, sektörümüzü herhangi bir zarara uğramayacağımız bir yapıya büründürmek istiyoruz. Bizim taleplerimizi dikkate almadan karar alanlara karşı, Cumhurbaşkanlığımıza ve Bakanlığımıza sorunlarımızı raporlaştırıp sunmayı, bu şekilde çözmeyi hedefliyoruz. Biz burada sivil toplum örgütlerini hiçe sayan mahalli ve idari hizmetçi görmek istemiyoruz. Artık insanların sabrı, son nokta denilen yerlere gelmek üzere. Biz Samsun'da idarecilerin elinde tek tip vatandaş şekline büründürülmeye çalışıyoruz. 'Ben istedim sen uyacaksın; böyle olmasını istiyorum, kabul etmek zorundasın' şeklinde bir yönetimi kabul etmiyoruz. Biz avcılığı kapatıyoruz diyen değil, avcılarla birlikte ortak akıl içerisinde çalışan idarecilerle yönetilmek istiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 10.04.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.