banner388

Vali Kaymak: OMÜ bizim için gururdur

Bugün OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Biniş Takdim Töreni düzenlendi. 

Vali Kaymak: OMÜ bizim için gururdur

Bugün OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Biniş Takdim Töreni düzenlendi. 

02 Ekim 2018 Salı 20:56
Vali Kaymak: OMÜ bizim için gururdur

Samsun Haber-İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç açılış konuşması yaptı

Açılış konuşmasını yapan Rektör Bilgiç, "Değerli arkadaşlar, Cübbe önemlidir. Bu önem dokusundan ileri gelmez; ona yüklenen anlamlar ve simgesel değerler bakımından önemlidir. Bugün 151 öğretim üyemizin cübbe giyimini gerçekleştireceğiz. 64 profesör, 42 doçent ve 45 doktor öğretim üyesi bugün biniş giyme töreninde inşallah cübbelerini giyeceklerdir. Ondokuz Mayıs Üniversitemizin ismi başarıyla anılmalıdır. Bu başarısı içinde bulunduğu şehre ve ülkeye değer katmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ardından sözü devralan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Samsun'da kardeş üniversite olarak ikinci bir üniversitemiz oldu. Bu noktada Ondokuz Mayıs Üniversitemiz bu yolda bize ağabeylik edeceğine inanıyoruz. Zaten böyle başladık. Böyle devam edeceğini düşünüyoruz. Biz yeni kurulan üniversite olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin başarısını örnek alarak kendimizi şekillendireceğimizi ve bu yolda her zaman kendilerinden destek göreceğimize inanıyorum. Eğitim kenti Samsun diye konuşuluyordu. Bence bu tamamlandı. İkinci bir Samsun Üniversitesi ile bu taçlandırıldı. Bundan sonra Samsun eğitim kenti olma yolunda hızlı bir şekilde ilerleyecektir" sözcüklerini kullandı.

Vali Kaymak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: 

"Değerli misafirler, bugün biniş takdim töreninde sizlerin aranızda bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Samsun şehrimize ilkadım şehri diyoruz. Üniversitemizin adı Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bunu tescilliyor. O manada Ondokuz Mayıs Üniversitemizin öğretim kadrosunun güçlü olması, gerçekten hem Türkiye'de hem de ilim dünyasında adından söz edilen bir üniversite olması bizlerin gururudur. Bugün törenle bu daha da taçlanacaktır. Arkadaşlar yeni unvanlarıyla bu güce güç katacaklardır. 
 
İlimizde ikinci bir üniversitemizin açılmasıyla Samsun eğitim kenti yolunda hızla ilerliyor. Samsun konumu gereği öğrencilerin tercih ettiği bir ildir. Ama biz tercih edilen bu ilde akademik başarıları taçlandıramazsak, çocuklarımıza iyi bir eğitim veremezsek, çocuklarımız diğer üniversitelere gideceklerdir. Bunun için bütün gayretimizle çalışmalıyız. Arkadaşlar, Türkiye'miz ciddi bir mücadele veriyor. Cumhuriyet tarihinden beri hepimiz bunları yakinen izliyoruz. Ülkelerin güçleri şüphesiz bilim, sanat ve kültürleri ile orantılıdır. Türkiye bu kalkınma hamlesindeki başarısını şüphesiz ilim dünyası olarak sizlere borçludur. Benim meslek hayatım boyunca karşılaştığımız her sorunun altında ve temelinde eğitimsizlik yatıyor.
 
Türkiye'nin mücadelesinde sizler çok önemlisiniz. Yetiştirdiğiniz öğrencileriniz ve ilim dünyasına yapacağınız buluşlarla ülkemizi bir adım daha ileriye götürmüş olacağız. O yönüyle yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Bugün burada yeni cübbe giyen arkadaşları tebrik ediyorum. Allah başarılarını daim eylesin. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum."

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Biniş Takdim Töreni'ne ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran, Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, akademisyenler, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.