banner388

Samsun’un o ilçesinde 3 bin 850 ton balık avlandı

Samsun’un balıkçılığıyla ünlü olan ilçesinde bir yılda 3 bin 850 ton balık avlandı.

Samsun’un o ilçesinde 3 bin 850 ton balık avlandı

Samsun’un balıkçılığıyla ünlü olan ilçesinde bir yılda 3 bin 850 ton balık avlandı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 19:01
Samsun’un o ilçesinde 3 bin 850 ton balık avlandı

Samsun haber - Samsun Valisi Osman Kaymak, Yakakent ilçesine giderek Yakakent Kaymakam Vekili, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner’i ve Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’yı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Vekili 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Vali Kaymak’a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Samsun’da denizde ağ kafesi kültür balığı yetiştiriciliğinin tek yapıldığı ilçenin Yakakent olduğuna dikkat Çeken Güner, 2015-2016 yılı avcılık sezonunda, bin 915 ton hamsi, bin 410 ton çaça olmak üzere toplam 3 bin 850 ton balık avlandığına dikkat çekti. Vali Kaymak ise yıllık 700 ton defne yaprağı yetişen ilçede bu işin daha da geliştirilmesi talimatını verdi. 

Daha sonra ilçe belediye başkanı Hüseyin Kıyma’yı ziyaret eden Vali Kaymak, Sosyal Hizmetler Çözüm Merkezi salonunda muhtarlar ile bir toplantı yaptı. Vali Kaymak burada muhtarlara defne yaprağı yetiştiriciliğiyle ilgili dernek kurulmasını destekleyeceklerini belirtti.

Ziyarete ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.