banner388

Samsun'un yüzde 3'ü koruma altına alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Samsun Müdürlüğü tarafından Samsun’un yüzde 3’ü koruma altına alındı.

Samsun'un yüzde 3'ü koruma altına alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Samsun Müdürlüğü tarafından Samsun’un yüzde 3’ü koruma altına alındı.

25 Temmuz 2019 Perşembe 18:37
Samsun'un yüzde 3'ü koruma altına alındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Samsun Müdürlüğü tarafından Samsun'da içinde tabiat parkları, deltalar, göller, havyan üretim merkezleri ve sulak alanların bulunduğu toplamda 345 bin 459 dekarlık alan koruma altına alındı.  . Koruma altındaki bu yerlere 2003-2019 yılları arasında toplam 15 milyon 899 bin TL yatırım yapıldı.
Vezirköprü’de bulunan Şahinkaya Kanyonu’na kamelya ve piknik alanları, tanıtım ve ikaz lambaları, idare ziyaretçi merkezi yapıldı. Tekkeköy ilçesinde bulunan Bayraktepe Tabiat Parkı’na Milli Birlik ve Kurtuluşa İlk Adım Müze Alanı, beton parke taşı ile otopark yapımı yapıldı. İçinde birçok balık ve kuş türü bulunduran Lâdik Gölü’ne ise kuş gözlem kulesi, yüzer iskele ve yüzer seyir terası, yürüyüş parkuru yapıldı. Samsun'un farklı ilçelerinde bulunan tabiat parklarına, göllere, hayvan üretim merkezlerine de yatırımlar ve projeler yapılarak bu alanlar koruma altına alındı.


MİLLİ PARKLARA ZİYARETÇİ AKINI

2019 yılının ilk 6 ayında Amazon Tabiat Parkı’na 115, Bayrak Tepe Tabiat Parkı’na 5 bin 687, Sarıgazel Tabiat Parkı’na 4 bin 209, Şahinkaya Kanyonu’na 4 bin 629, Vezirsuyu Tabiat Parkı’na 7 bin 310, Kızılırmak uluslararası sulak alanına 13 bin 698 kişi ziyarette bulundu. Toplamda 35 bin 647 kişi milli parkları ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2019-07-25 23:02:08

Samsun ;doğası ,tarihi yapıları,otelleri ,denizi,havaalanı,limanı,kafeleri,restoranları ,spor tesisleri,müzeleri,tarihi bulvar avm kompleksi,hastaneleri olmasına rağmen Neden Turist Samsun yerine Sinop’a gidiyor ? Eksikler neler hatalı uygulamalar neler bulunmalı ve bacasız sanayi olan turizm canlandırılmalı. Bu şehrin ekonomik sıkıntıları,işsizliğinin tek çaresi yerli ve yabancı (Avrupa,Rus) turistin Samsun’u tercih etmesi olacaktır !!!!

Avatar
atakumlu 2019-07-26 09:45:18

değirmen döner un atar değirmen döner taş atar bizim samsunun değirmeni un yerine taş atıyor yapılan yatırımlar hepsi fos birtane buda samsun için süper bir yer denilecek yerimiz malesef yok kızılırmak deltasını unutmuşsunuz hayırdır en büyük para oraya aktarıldı birtane giden yok bomboş unesko dediniz herşey tam eksik yok dediniz ama son anda kıvırdınız seneye attınız seneyede giremeyecek yüzlerce insanın emeğini evlerini yıktınız (orada çöpüm dahi yoktu benim ama üzüldüm vesselam)

Avatar
Vlog 2019-07-26 11:14:18

Turizm canlansin diye vloglara para veriyok ya

Avatar
hakan 2019-07-26 12:47:21

Samsun elindekinin kıymetini bilmiyor. Sanayi dediler tekkeköyü ve çarşamba ovasını mahvettiler. Medical organize dediler Bafra ovasını mahvedecekler. Turizm deyip şimdi de elde kalan bütün tarihi ve doğal güzellikleri mahvedecekler. Maalesef Samsun'da ufuk yok. Sanayi deyince neden tarım sanayii akıllara gelmez anlamış değilim. Sağım ova solum ova ama ben gezerim avara. Samsun'un durumu bu maalesef. Oysaki tarım sanayii geliştirilse yani doğru düzgün hal yapılsa, soğuk hava depoları yapılsa, tren hem bafra ovasına hem çarşamba, terme ovalarına bağlansa burada üretilen ürünler tren yolu ile iç pazara gemiler ile dış pazara yollansa Samsun organik ürün pazarı olsa, turizm de canlanır şehir de. Ama nerde. Bacasız sanayi dediğin Turizm değil tarımdır. Turizm bugün var yarın yok. Oysa tarım yoksa yaşam da yok.

Misafir Avatar
Çetin Tekin 2019-07-26 19:36:43 @hakan

Sanati diye Anlara yolundaki şeftali bahçelerini yokettiler!!!! Beton diye heryeri doldurdular. Herşey rant başka birşey yok. Yazık güzelim şehri ne hale getirdiler

Beğenmedim! (0)
Avatar
samsunlu ezik isci 2019-07-26 13:23:01

samsunda fabrika is sahasi yok bundan sebep kakir gibi duruyor bunalimlar disa yansiyor doga her haliyle guzel calismak uretmek cin sanayi kurulsun uc bes patron iscisini nasil cikartsan yenisini ucuza calistitsam diye gozliyor.

Avatar
Figen 2019-07-27 10:54:49

Incesu Uslukent arasi sahil yolundaki kiyu kenar çizgisi icibdeki evleri yikip sahil yolunu da bitirin bi zahmet