banner388

Samsun'un sıradışı okulu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu sıradışılığıyla diğer okullarından farklı bir konumda duruyor. Okulda bulunan sınıflarda farklı eşyalar görenleri hayrete düşürüyor.

Samsun'un sıradışı okulu

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu sıradışılığıyla diğer okullarından farklı bir konumda duruyor. Okulda bulunan sınıflarda farklı eşyalar görenleri hayrete düşürüyor.

03 Temmuz 2018 Salı 19:01
Samsun'un sıradışı okulu

Samsun Haber-Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan Gökçeçakmak İlk ve Ortaokulu'na ziyarette bulundu. 27 sınıfta toplamda 545 öğrencinin öğrenim gördüğü sıradışı okulda ilginç eşyalar görenleri hayrete düşürüyor. Diğer okullara oranla bu okulda ağaç kütüklerinden oturaklar, kavanozdan lambalar, ortasında motosikletin bulunuyor. Ayrıca okulda öğrencilere piyano ve keman derside veriliyor. Okulu gezen Vali Kaymak oyun salonunda hava hokeyi, satranç, bilardo oynadı. 

OKUL TÜBİTAK PROJESİ İÇİN GO-KART YAPIYOR

Öğretmenlerin kontrolü altında öğrencilerin kendi imkanları ile okulun TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladığı Go-Kart projesini inceleyen Vali Kaymak, dersliklerdeki çeşitli eşyaları ve ‘Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı’ kitabının yazarı Robert Maynard Pirsig'in ölüm yıl dönümü için hazırlanan sınıfı gezerek öğretmenlerden bilgi edindi.

Öğretmenlerin kendi imkanları ile yaptıkları çalışmaları tebrik eden Vali Kaymak,  öğrencilere dersi öğretmenlerin sevdirebileceğini belirterek, "Öğretmenlerimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, insanların hayatında eşsiz bir yere sahiptir. Bu bağlamda, ilimizdeki öğretmenlerimizin de görev tanımlarına ek olarak, çocuklarımıza okulu ve dersi sevdirmek adına yaptıkları bu anlamlı projeleri görmek bizleri gelecek adına umutlandırıyor ve ziyadesiyle memnun ediyor” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda, Vali Kaymak öğretmenler ile bir araya gelerek çalınan bağlama eşliğinde söylenen türkülere sesini ortak etti.

Vali Kaymak'ın okul gezisine, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Dündar ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de katıldı. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilge 2018-07-04 09:10:19

Atakum sahilinde kumdan heykeller yapılıyormuş yeri nerede bilen varmı.

Misafir Avatar
wonderman 2018-07-04 11:02:30 @Bilge

Denizevleri sahil tarafında

Beğenmedim! (1)