banner388

Samsun'daki olimpiyatlarda bin 530 madalya verildi

Samsun'da düzenlenen dev olimpiyat oyunlarında bin 530 madalya sahiplerini buldu.

Samsun'daki olimpiyatlarda bin 530 madalya verildi

Samsun'da düzenlenen dev olimpiyat oyunlarında bin 530 madalya sahiplerini buldu.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 09:28
Samsun'daki olimpiyatlarda bin 530 madalya verildi

Samsun haber - Altı kıtadan 97 ülkeyi, 3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyla Türk spor tarihinin en büyük spor organizasyonu 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Deaflympics Samsun 2017, Samsun'da yapıldı. Deaflympics Samsun 2017'nin kapanış seremonisi Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Göz kamaştıran seremoniye Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı.

"MİSAFİR PERVERLİK GÖSTERDİLER"

Seremoni sonrası organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Olimpiyatların Samsun’da yapılmasında büyük emeği olan Eski Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza teşekkür ediyorum. Samsunlular çok güzel bir misafirperverlik gösterdiler. Yarışmalara katılan ve madalya getiren sporculara teşekkür ederim. Samsunlu sporseverler centilmen bir şekilde maçları takip ettiler. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇAĞATAY KILIÇ'IN TEŞEKKÜRLER"

Tüm katılımcılara teşekkür edip, hoş geldiniz diyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “97 ülkeden olimpiyatlara gelen sporculara, hakemlere, antrenörlere ve gönüllülere hoş geldiniz diyorum. Bu olimpiyatların Samsun’da gerçekleştirilmesinde çaba gösteren, her zaman destek veren Samsun’un evladı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyorum. Herkesin onu alkışlamasını istiyorum. Bu organizasyonda görev alan herkese ve salonları dolduran Samsunlulara şükranlarımı sunuyorum. Ülke olarak biz çok şanslıyız. Çünkü başımızda bir sporcu olan Recep Tayyip Erdoğan var. Organizasyonun gerçekleşmesinde çaba harcayan başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Spor dünyanın ortak dilidir. Bakın dünyadan 97 ülke burada toplandık. Hepimiz aynı dili konuşuyoruz. Spor kardeşlik, sevgi ve barışın dilidir. Spor kitlelerin ortak dilidir, kitleleri bir araya getirir. Organizasyonu başarıyla gerçekleştirmemizi sağlayan herkese şükran duyuyorum. Ülkemiz spor tesisleri ve spora yapılan yatırımlarla her zaman büyük spor organizasyonları yapmaya elverişli olduğunu burada kanıtlanmıştır. Misafirlerimiz Samsun’u ve Türkiye’yi unutmasın” diye konuştu.

"MİNNETTARIZ"

Olimpiyatlar için herkesin çok çalıştığını söyleyen Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev, "Bu olimpiyatlarda çalışmak için herkes çok çalıştı. Muhteşem bir 2 hafta burada geçti. Bin 530 madalya sahiplerini buldu. Samsun’un oyunlara ev sahipliği yapması için emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Tüm yapılanlar için sizlere minnettarız. Dünyayı birleştirmek için sporun gücünü bizlere gösterdiniz" şeklinde konuştu.

"SAMSUN'U TANIMA FIRSATI BULDULAR"

Gururlu ve mutlu olduklarını belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, "Ülkemizin bugüne kadar düzenlemiş olduğu en büyük organizasyonu başarı ile tamamladık. Bu organizasyonun huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılmasından dolayı gururlu ve mutluyuz. Buraya gelen yabancılar Türkiye ve Samsun’u tanıma fırsatı buldular. Olimpiyatlara katılan sporculara ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu olimpiyatların yapılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"BİZLERİ MUTLU ETTİLER"

Misafirlerin şehrin kalitesini yükselttiğini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Olimpiyatlar sona erdi. Bu 13 gün içerisinde misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Misafirlerimiz şehirlerimizin kalitesini yükseltip bizleri mutlu ettiler. Yaptığımı çağrıya 97 ülke katıldı. Dünya insanlığının dostluğuna katkı verdiğimiz için mutlu olduk. Lütfen Samsun ve Türkiye’yi unutmayınız" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.