banner388

Samsun'da kadın mühendisler kütüphane kuracak

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, 'Kırsal alan okullarına kütüphane' projesi kapsamında topladıkları kitaplarla kütüphane kurmak için çalışmalara başladı.

Samsun'da kadın mühendisler kütüphane kuracak

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, 'Kırsal alan okullarına kütüphane' projesi kapsamında topladıkları kitaplarla kütüphane kurmak için çalışmalara başladı.

21 Mayıs 2017 Pazar 15:27
Samsun'da kadın mühendisler kütüphane kuracak

Samsun Haber Samsun Elektrik Mühendisleri Odası Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, 'Kırsal alan okullarına kütüphane' projesi kapsamında topladıkları kitaplarla Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde bulunan Çakırlı İlk ve Orta Okulu’nda kütüphane kuracak.


‘Kırsal alan okullarına kütüphane’ projesi, Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Kadın Komisyonu tarafından 1 Mayıs tarihinde hayata geçirildi. Ordu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile birlikte ilk ve ortaokul düzeyinde roman, hikaye tarih bilim kitapları, TEOG hazırlık test kitapları toplanmaya başlandı. 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan kitap toplama işleminin ardından Ordu'nun Aybastı İlçesi'ndeki Çakırlı İlk ve Orta Okulu'na kütüphane kurulacak.


Komisyon üyeleri olan proje koordinatörü Asiye Özdağ, Derya Saçın, Hülya Anakök, Esin Aksoy, Zerrine Çeliköz ve Esma Uzer Kardaş toplanan kitapların sayımını ve paketlenmesini gerçekleştirdi.


Asiye Özdağ proje ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak için böyle bir proje başlattık. Projemiz kapsamında her yaş grubundan vatandaşlarımız gelip kitap bağışında bulunuyorlar. Biz herkesi projeye dahil olup kitap bağında bulunmaya davet ediyoruz. Proje ile amacımız dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için fırsat eşitliğini sağlamak. Onların sahip oldukları potansiyellerini kullanıp dışa vurmalarına yardımcı olmak. Kurulacak kütüphanelerle onların bilgi ve bilime daha çok yönelmelerini sağlamak. Biz inanıyoruz ki Anadolu'nun her köşesinden nice Nobel Kimya Ödülü kazanan Aziz Sancar'lar çıkabilir. Bu ülkenin çocuklarının ve gençlerinin böyle başarılar elde edeceklerine inancımız tam" dedi. 


Özdağ açıklamalarının devamında Eylül ayında Samsun’da bir okula da kütüphane kurulacağını belirtti ve ihtiyaç sahibi okulların yöneticilerinin kendilerine ulaşmasını istedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.