banner388

Özçelik: Yargı Büyükşehir'e 'dur' dedi! 

CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Yalı Kafe olayında yargının Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne 'dur' dediğini söyledi.

Özçelik: Yargı Büyükşehir'e 'dur' dedi! 

CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Yalı Kafe olayında yargının Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne 'dur' dediğini söyledi.

06 Şubat 2021 Cumartesi 16:40
Özçelik: Yargı Büyükşehir'e 'dur' dedi! 

Geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirilen ve Millet Kıraathanesi olacağı belirtilen Yalı Kafe olayı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Konuya ilişkin CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Özçelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Atakum'a mal olmuş, Atakum Halkının uğrak yeri haline gelmiş, sahilde nefes alabildiğimiz, ailemizle, arkadaşlarımızla çay içip, yemek yediğimiz Yalı Kafe maalesef Atakum Halkının elinden alınmıştı.

Burası Büyükşehir Belediyesi'nce imar değişikliği yapılarak millet kıraathanesi olarak imar planına işlendi. Sonra da buradaki peyzaj düzenlemesi, kamelyalar ve sosyal alanlar yıkılarak  virane hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin burayı millet kıraathanesi yapan kararına Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimiz itiraz ederek konuyu yargıya taşımışlardı. 

Yargı da; "Hukuka aykırı olarak verildiği tespit edilen plan değişikliğinin uygulanması durumunda, taşınmazın mülkiyet ve kullanım haklarının olumsuz etkilenecek olması ve ortaya telafisi güç  imkansız zararların çıkabileceği" nedeniyle  1/1000 ölçekli plan değişikliği kararının yürürütülmesinin durdurulmasına karar vermiştir. 

Yargının verdiği bu karar, Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk tanımadan, biz yaparız ve olur anlayışının açık bir beyanıdır. 

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli plan değişikliği kararını tekrar meclis gündemine getireceği öğrenilmiştir. 

Büyükşehir Belediyesi'nin bu hukuk tanımaz kararından vazgeçip, maalesef  her şey yıkılarak harabe hale getirilen Yalı Kafenin yeniden Atakum Belediyesi'ne devredilerek Atakum halkının, tüm Samsun halkının kullanımına geri verilmesi en doğru karar olacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan 2021-02-06 23:19:30

Atakum'lu bir vatandaş olarak çok sevindim açıkçası burası halkın sevdiği bir yerdi ille de kendinizi göstermek istiyorsanız sayın Büyükşehir Beledyesi başkanım bu tür yerlerden Atakum'a yenilerini kazandırın sizi alkışlayalım. Halkın bu tür alanlara çok ihtiyacı var.

Avatar
Atakumlu 2021-02-07 12:24:37

Sevgili başkan hadi diyelim geri aldınız,orası hiçbir zaman atakum halkının olmadı vereceksiniz bir yandaşa halkı kazıklamaya devam..geçin bu işleri

Avatar
Vatandas 2021-02-06 18:38:13

Millet kirahathanesi ne ya..aman millete çalışsın diye bi fabrika yaparsin..oy moy yok

Avatar
Samsun55 2021-02-07 17:15:31

Millet kıraathanesi nedir ne iş yapar ülke ekonomisi ve samsun ekonomisine katkısı varmidir?Yıkılmadan önce 50 kişi orada çalışarak evine ekmek götürüyordu.Sırf muhalefet partisine ait belediye işletmesi diye yıktınız vatandaşın parasını çöpe attınız kul hakkı yediniz!

Avatar
Hüseyin 2021-02-08 12:17:26

Atakumlu rumuzlu arkadaş sana versinler yap işlet modeli ile o zaman orası Atakum halkının olur ne dersin??? Yandaşa değil sen almaya gayret et

Avatar
Hasan 2021-02-08 14:36:14

Baskan demir biracakacakmi bakalım orayı Atakuma...Halkın yeri halkın olmalı anket yapmalı orasi ne olsun diye..

Avatar
Vatandaş 2021-02-10 10:10:08

Atakumlu arkadaş orasını sen al uygun fiyata işlet halkın kazıklanmasiba o zaman mâni ol Uygun fiyata bizler faydalanıriz. Klavyede kuru sallaması güzel