banner388

Necattin Demirtaş işi pişkinliğe vurdu! İşe alım iddialarını doğruladı

İlkadım Belediyesi meclis gündeminde akraba kontenjanı tepkisi gündeme oturdu. Konuya dair meclise sunulan personel alımı madde Cumhur İttifakı'nın fire vermesiyle meclisten geçti. 

Necattin Demirtaş işi pişkinliğe vurdu! İşe alım iddialarını doğruladı

İlkadım Belediyesi meclis gündeminde akraba kontenjanı tepkisi gündeme oturdu. Konuya dair meclise sunulan personel alımı madde Cumhur İttifakı'nın fire vermesiyle meclisten geçti. 

06 Eylül 2022 Salı 13:14
Necattin Demirtaş işi pişkinliğe vurdu! İşe alım iddialarını doğruladı

İlkadım Belediye Meclisi'nde gergin anlar yaşandı. Mecliste AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu olmasına rağmen akraba kontenjanı iddiaları yer alan personel alımı maddesi meclisten geçti. 

CUMHUR İTTİFAKI FİRE VERDİ

İlkadım Belediyesi'ne 70 sözleşme personel alımı ile ilgili belediye meclisi gündemine gelen maddeye  17 kabul, 16 ret oyu çıktı. Yapılan oylama sonucu madde meclisten geçerken MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün ile Aykut Çepni’nin sözleşmeli personel alımı yetkisi ile ilgili oylamada ret, MHP’li Hayri Atmaca ile Yurttaş Kıyak’ın ise kabul oyu vermeleri dikkat çekti. Ayrıca AK Partili İbrahim Aslan oturuma katılmadığı gözlemlenirken İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir'de parti grubunun kendisine gösterdiği tepkilere rağmen red oyu verdi.

AKRABA KONTENJANI İDDİASI

AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz ve AK Parti Meclis üyesi Erol Köroğlu, meclis üyelerine akrabalarının işe alınması ile ilgili sözler verildiğini gündeme getirdi.

BU İŞİN SONUCU AĞIR OLUR

AK Parti Meclis Üyesi Erol Köroğlu, "Biz bir şeyler duyduk. 70 kişinin isim listesi gelseydi daha doğru olurdu. Hülle yolu ile bir şeyler yapılıyor burada. Burada bunun olması için oy kullanan arkadaşların tamamı sorumlu. Sözleşme yapılan kişilerle ilgili belediye başkanı dahil, meclis üyeleri dahil birinci dereceyi bırak ikinci derece dahi meclis görüşmesinde oylamada dışarıya çıkmalı oylama buna göre yapılır. Ama burada bakıyoruz bütün belediyenin tanışları buraya girecek gibi. Burada kadroda isim belirtilmeyerek daha sonra isimler tanımlanacak, hülle yolu ile bu iş karşıya geçmiş olacak. Ben buradan uyarıyorum, bu işin sonucu ağır olur" dedi.

PİS KOKULAR GELİYOR

AK Partili Serkan Akyüz de söz alarak ;"Biz kapalı kapılar ardında yapılan gizli pazarlıklara alet olmayacağız. Pis kokulu işlerin içinde olmayacağız. Bize gönderilen gündem bir tane ek gündemlerle oylatılan 3 tane. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz. Keşke bize İlkadım Belediyesi ile ilgili olarak ortaya atılan yolsuzluklar hakkında da açıklamalarda da bulunabilseniz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tezgah 2022-09-06 14:47:31

her belediye öyle sadece ilkadım mı, layık olmayanlar sözleşmeli yapılıyor yıl sonu kadro gelir hooop memur, millet dirsek çürütsün kitap yutsun kps girsin sen bir çırpıda memur ol. buna devlet izin veriyor üstelik.

Avatar
Fırat 2022-09-07 18:32:10

Bekçilikte Torpil hastanelerde torpil samulasta torpil cöpçülükte torpil emniyette torpil adliyede torpil Her adım attığımız yerde adamın olmadığında suratına bakılmıyo tek taraflı değil Yazık valla ye babam ye

Avatar
Deniz 2022-09-07 09:11:39

Tanıdığım herkez devletde çalışan torpille ise girdi. Sistem bu yağcılık adamını bulacaksın.garibana bakan yok. Bu halk hakediyor bu düzen bu milletin eseri. Her vatan millet diyene inanıyoruz.sonuc pislik yokluk aç ve cahil halk ne diyelim memnunlar demwkki

Avatar
Anthiseptic 2022-09-06 17:24:07

Ulan siz yaparken sorun yok , muhalifler yapınca mı zorunuza gidiyor?

Avatar
Cemil YILDIZ 2022-09-06 19:56:44

Geçmişte olduğu gibi AKP meclis üyeleri sessiz bir oturum sergiliyorlardı ismi lazım olmayan AKP'li belediye başkanı 650 işçi işten atılırken keşke şimdi olduğu gibi ses yükseltse idi ne güzel olurdu peki sayın Serkan Akyüz ve yancısı Erol Köroğlu 650 kişiyi kış ortasında ekmeğinden ederken neredeydiniz siz cokmu namuslu iş yaptınız da başkasını kınıyoruz sunuz acaba yahu Erol Köroğlu denen kendini bilmez şeref yoksunu korkudan sokağa çıkamadığın günleri 8 kişilik koruma ile gezdikleri günleri unutmuşlar başkasına çamur atmak ancak ve ancak akp gurubuna yakışan olmuş kişi başkasını kendisi gibi bilirmiş çünkü geçmişte yaptıklarını karşısındaki insanları da yaftalamak ile suçlarmiş yazıklar olsun

Avatar
Burak yılmaz 2022-09-07 01:52:13

Samulaş a bakın bide beleroğulları geliyor

Misafir Avatar
est 2022-09-08 08:14:02 @Burak yılmaz

sen tamgacıoğullarındansın heralde yaran var gibi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Aday Memur 2022-09-07 15:39:55

Geçen seneki Samsun Büyükşehir Belediyesi (70 adet) Zabıta memuru alımı başvuru şartında çoğunun Branşa dayalı Lisans ve Hukuk Fak.mezunu olmasının istendiğini görünce kazananların Zabıta olarak çalışmayacaklarını hemen anlamış olduk..

Avatar
Metin yaman 2022-09-07 22:46:19

İşkur üzerinden alıyorsa helal olsun