banner388

Karla Birlikte Zamda Geldi

Karadeniz Bölgesi’nde oluşan kar yağışları ve soğuk hava balıkçıları da vurdu.

Karla Birlikte Zamda Geldi

Karadeniz Bölgesi’nde oluşan kar yağışları ve soğuk hava balıkçıları da vurdu.

27 Ocak 2017 Cuma 11:57
Karla Birlikte Zamda Geldi

Karadeniz Bölgesi’nde oluşan kar yağışları ve soğuk hava balıkçıları da vurdu. Hal böyle olunca bu durum fiyatlara da yansıdı.
 
Son zamanlarda özellikle hamside düşük oranlarda seyreden avlanma zaten hamsinin fiyatını artırmıştı peşine bir de karla birlikte soğuk havalarda eklenince balıklarda görülen fiyatlar daha da yükseldi.

 Kilosu 20 TL

Soğuk hava nedeniyle denize avlanmaya çıkan balıkçılar kötü hava şartlarından dolayı elleri boş dönünce bu tezgaha yansıdı. Kilosu 12-15 TL’den başlayan hamsi soğuk havaların yarattığı olumsuz etkiyle 20 TL’ye kadar yükseldi.

 
 Yükselen fiyatların nedeni soğuk havalar

Ordu’nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi’nde balıkçılık yapan Mehmet Bahar, kar yağışının fiyatları arttırdığını söyledi. Soğuk ve karlı havalarda balığın az çıktığını ifade eden Bahar, “Kar yağışı balıkçıları olumsuz etkiledi ve birçok kayık denize açılamadı. Balık az tutulunca dün 15 TL olan hamsi bir günde 20 TL’ye yükseldi” dedi.

Düz Mahalle'de balıkçılık yapan Osman Güldüren ise olumsuz hava şartlarının hamsi ve diğer türdeki balıkların fiyatlarını arttırdığını belirtti. Hamsinin bu sezon genel anlamda az çıktığını ifade eden Güldüren, “Hava muhalefeti sebebi ile hamsi ve diğer balıklar az çıktı ve fiyatlar arttı. Hamsinin kasasını bugün 220 TL’den aldık ve bugün hamsi 20 TL’den satılıyor. Baktığımız zaman mezgit balığı hiç yok. Bu durumda vatandaşın cebine yansıyor. Bu durum birkaç gün daha devam edecektir. Hamsi bu sezon az oldu, olan kısmı da Bartın civarında tutuluyor” diye konuştu.
Hamsi fiyatlarının 20 TL’ye çıktığı Ordu’da ayrıca çupra 25, levrek 25, somon 17, alabalık 15, tirsi ve istavrit 15, barbun ise 30 TL’den satılıyor.
 
 
 
.
 
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOrduHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.