banner388

Canik Belediye'sinden Anlamlı Etkinlik

Canik Belediyesi, Dış İlişkiler Birimi'nin düzenlediği organizasyonda Ramazan Bayramı öncesi ilçede bulunan yabancı misafir çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.

Canik Belediye'sinden Anlamlı Etkinlik

Canik Belediyesi, Dış İlişkiler Birimi'nin düzenlediği organizasyonda Ramazan Bayramı öncesi ilçede bulunan yabancı misafir çocuklara bayramlık kıyafet dağıttı.

28 Haziran 2016 Salı 16:52
Canik Belediye'sinden Anlamlı Etkinlik

Canik Belediyesi Dış İlişkiler Birimi, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği, Uzat Elini Yardım Organizasyonu ve Kardeşeli Yardımlaşma Derneği tarafından beraberce düzenlenen proje dahilinde ilçede bulunan yabancı misafir çocuklara bayramlık giysi hediye edildi. Canik Kültür Merkezi'nde organize edilen etkinlikte Ramazan Bayramı dolayısıyla dağıtılan kıyafetlerle misafir çocukların mutlulukları adeta gözlerinden okunurken, minikler yeni elbiseler giyecek olmanın mutluluğuna erişti.

“ONLAR BİZİM EMANETİMİZ”
Programda söz alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz ensar, onlar muhacirdir. Canik Belediyesi olarak muhacir kardeşlerimizin yaralarına merhem oluyoruz. Bizi kardeş yapan siyasi görüşümüz değil, inancımızdır. Bu yavrularımız bizlere emanet. Yarın büyüyecekler ve bu iyilikleri unutmayacaklardır. Muhacir kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını dindirmek, bir nebze olsun onları sevindirebilmek, gönüllerini hoş tutmak bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Yabancı misafir çocukları mutu etmek ve onların bayrama sevinçli girmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak buradan dünyaya dostluk ve barış mesajı veriyoruz. Türkiye, tüm dünyadaki ihtiyaç sahiplerine kol kanat geren bir anne gibidir. Türkiye'nin yeniden eski günlerine döndüğünün bir kanıtı dünyanın farklı yerlerinden gelen bu çocuklarımız için sığınılacak güvenilir bir liman olmasıdır. Bu bağlamda geleceğe ümitle bakıyoruz" şeklinde konuştu.


400 ÇOCUK MUTLU OLDU
Başkan Genç’e teşekkürlerini ileten Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz ise Ramazan Bayramı öncesi Suriyeli sığınmacıları sevindirmek istediklerini belirtti. Daha sonra Belediye Başkanı Genç, Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Yılmaz ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk 400 çocuğa bayramlıklarını hediye etti.
Cengiz Eyibil, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Genç ve Türk'e plaket takdim etti. Bayramlıklarını teslim alan çocukların duydukları mutluluklarının gözlerinden okunduğu etkinlikte Başkan Genç’in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kardeşeli Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Doç. Dr. Metin Yılmaz, Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk ve Uzat Elini Yardım Organizasyonu Genel Başkanı Cengiz Eyibil, Dış İlişkiler Birimi Müdürü Ali Kemal Tural, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün yer aldı.

 

Son Güncelleme: 28.06.2016 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.