banner388

Atasam’dan Atakum’a yeni hastane!

Samsun'un önde gelen sağlık kuruluşlarından birisi olan Atasam Sağlık Grubu Atakum ilçesinde yaptığı yatırım ile yeni hizmet binasında faaliyete geçti.

Atasam’dan Atakum’a yeni hastane!

Samsun'un önde gelen sağlık kuruluşlarından birisi olan Atasam Sağlık Grubu Atakum ilçesinde yaptığı yatırım ile yeni hizmet binasında faaliyete geçti.

21 Ocak 2020 Salı 11:15
Atasam’dan Atakum’a yeni hastane!

Samsun'un Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atakent Bulvarı üzerinde Atasam Sağlık Grubu'nun yeni hastanesi hizmete girdi. Tam donanımlı olarak kurulan hastane 18 branşın yanı sıra Medikal Estetik Merkezi ile Fizik Tedavi Merkezi ile vatandaşların sağlık problemlerini çözüme kavuşturacak. 

HİÇ DURAKSAMADAN HİZMETTEYİZ

Atasam Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Tuğrul Akyazıcı, “Burada 19 branşta ve 7/24 saat çalışacak Acil Servis ile birlikte bugünden itibaren faaliyete geçirmeyi planlamaktayız. Zaman içerisinde yeni branşlar da eklenecek. Bunun dışında bu yılın ikinci yarısında yapacağımız yatırımlarla ameliyathane ve yatak servisimizi de faaliyete geçireceğiz. Şu andan itibaren merkezimizde tam tedavi hizmeti anlamında  her şeyi tamamlamış bulunmaktayız. İkinci yarıda da yatırımımızı tamamladıktan sonra cerrahi anlamda hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

KUZEY IRAK'A OFİS AÇILIŞI YAPILDI

Atakum’daki yatırımlarının yanı sıra Kuzey Irak’ta da bir ofis açtıklarını belirten Uz. Dr. Tuğrul Akyazıcı, şöyle devam etti: “Yurtdışında bir ofisimizi daha açıyoruz. Irak’ta şirketimizin bir oluşumunu gerçekleştirdik. Bunu şu yüzden vurguluyorum; biz burada Samsun’a bir katma değer yaratmaya çalışıyoruz. Burada bir çok arkadaşımızı istihdam ettik ve 150 kişiye daha burayla beraber ek istihdam sağlayacağız ama onun ötesinde Samsun’a yurtdışından da hizmet alacak faaliyette bulunmak istiyoruz. Sağlık turizminde ülkede bir çok firma yatırım yapıyor ve ülkenin her bir yanına dağılıyor ancak biz sadece kendi bünyemizde sınırlı olmadan tüm Samsun’a katkı sağlamak istiyoruz. Yatırımlarımızda bütün kamu olanaklarını da kullandık. Yani üniversitemizi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de olanaklarını kullanarak buraya ciddi bir hasta getirisi planlaması yaptık. O anlamda bugün kuzey Irak’ta da bir şirketimizin kuruluşunu gerçekleştirmiş olduk.”

DEVECİ: ATAKUM'UN İHTİYACI OLAN BİR HASTANE

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Atasam olarak hoş geldiniz. zaten gelmeniz gerekiyordu, Atakum sizi bekliyordu. Atakum sizin hizmet vermeniz gereken bir yerdir. Atakum’da 40 bin üniversite öğrencisi var, 15 bine yakın akademisyen bu şehirde yaşıyor, 5 bin yabancı uyruklu öğrenci var, nüfusunun yarısından çoğu 30’unun altında yani genç. Bu sizin için müşteri anlamına geliyor olabilir ancak insanları daha gençken kontrol altına almak ve hasta olmasını engellemek lazım. Koruyucu hizmete de öncelik vermek lazım. İşin şakası bir tarafa, güzel bir hizmet. Çok güzel bir yatırım, sağlık sektöründe. Atakum’un buna ihtiyacı vardı, hoş geldiniz. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

DEMİR: SAĞLIK ALANINA ATASAM'IN SAMSUN'A KATKILARI VAR

Havza Belediye Başkanı Selahattin Özdemir, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın da konuşma yaptığı açılışta kürsüye gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Özellikle bugün bu müessesenin açılmasında iki büyük önemli nokta var. Türkiye'nin son yıllarda en çok yatırım yaptığı alanlardan biriside sağlıktır. Hatta yapılırken ve tasarlanırken eleştiri aldığı noktalarda oldu. Ama dünyada önemli bir konu. Özellikle Avrupa ve Latin Amerikada  sağlık sektörü ciddi bir açmazın içine gidiyor. Mesela Almanya da tekelleşme söz konusu. Kişi başına en çok sağlık harcaması yapan ülke ise ABD'dir. Buna rağmen Türkiye'deki kaliteyi yakalayamıyorlar.  Bunun için yurtdışından birçok hastanın Türkiye'de tedavi olduğunu biliyoruz. Samsun Türkiye'nin sağlıkta da çok önemli düğüm noktasından birisidir. Bu konuda da artık dışarıdan kaynak getiren daha doğrusu tüm dünyaya sağlık alanında  hizmet veren hatırı sayılı bir il olması noktasındadır. Atasam Hastaneleri'nin de bu konuda ciddi katkılarının olması bizi mutlu etmiştir. Ayrıca bu hastanenin lokasyonu da çok güzel bir yere yapılmış. Bu anlamda batı çevre yönünde imar çalışmalarımız devam ediyoruz. Atakum'un nüfusu yakında 700 binleri bulacak” ifadelerini kullandı.

VALİ KAYMAK TEBRİK ETTİ

Samsun Valisi Osman Kaymak ise “Bu kadar kalabalığın olması Atasam Hastaneleri'nin bu şehre katkısı ve verdikleri değerden ötürüdür. Bu görülüyor.  Şehirde güzel hizmetler vermişler ki insanlar da bu güzel oluşumu oluşturmuşlar tebrik ediyorum. Tuğrul Bey ile yeni tanıştım. Bu kurumla ilgili güzel şeyler duydum. En güzel tarafı da Samsunlu bir kardeşimizin, nükleer tıp konusunda Türkiye'de bir marka olması gurur verici.  Tuğrul Bey başka hastanelerinde onkoloji bölümünü kendilerinin çalıştırdıklarını ifade etti. Bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Samsun bir sağlık kentidir. Tıp Fakültesi ile birlikte toplam 21 hastane, 10'a yakın da özel hastane var. Bu hastanelerde çalışanların sayısı 20 bine yaklaşıyor. Geçmiş dönem Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın girişimleriyle Samsun'un 40 yıllık sağlık yatırımları planlanmış durumda. Kavak Vezirköprü ve Tekkeköy'de hastane inşaatı devam ediyor. Vezirköprü yakında açılacak. Ayrıca şehrimize şehir hastanesi de planlanıyor.  Devlet yatırımına dahil edildi. Projeleri hazırlanıyor. Samsun bunu hak ediyor. Özellikle Samsun'a sağlık kenti vizyonunu veren tıp fakültesidir. Bu bizler için büyük bir şanstır. Atasam Hastanesi'nin yönetimini tebrik ediyor hastalara da şifa diliyorum.

BİRÇOK BAŞKAN AÇILIŞTAYDI 

Açılışa Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Havza Belediye Başkanı Selahattin Özdemir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Atasam Atakum Tıp Merkezi Hastane Müdürü Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Emine Akyazıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.
 

Son Güncelleme: 21.01.2020 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2020-01-21 15:27:38

batı çevre yolu ne zaman başlayacak

Avatar
Murat 2020-01-21 23:43:56

Sanki.... devlet hastanesi kurmuşlar. Protokol konuşmaları, çok ilginç bu halkada bu yakışır. Hastane herhalde bedava hizmet verecek

Avatar
asude OKUMUŞ 2020-01-22 09:42:24

vali beyimiz devlet hastanesi açılışında galiba !! ayrıca o hastanede NİHAT AKÇAY olduğu sürece bişeye yaramaz sıfır !!! gitmeyin boşuna para vermeyin bunu da yayınlamaz ztn yayıncı kuruluş .

Avatar
Bb 2020-01-22 11:52:17

Bir poliklinik yapıldı tamam dediniz.sağlık ocağı gibi acili yok gece iğnemizi vurunacak yer yok 40 tl ye var özel hastane Niye Atakumluyu özel hastaneye mecbur bırakıyorsunuz. İlçe devlet hastanesi istiyoruz

Avatar
Sarraf 2020-01-22 21:43:36

Atakum 'a 250 hadaklı Devlet Hastahanesini inşaatının başladilmasini istiyoruz. Arsası hazır sit alanının yanında hazine arazisi bir an evvel yapılmalıdır. Atakum büyük bir ilçedir ve hakkıdır.

Avatar
Eski istanbullu 2020-01-23 00:29:58

Arkadaşlar samsuna yatırim yapilmış.gitmeyin demwk ne demek Allah aşkına.herseye karşı olma üljemizde hastalık halini almıs malesef.sen gitmeyebilirsin ama neden gitmeyin diyorsun.anlayamıyorum.resmen düsmanlık yapıyorsunuz şehrimize.ayıp ya