banner388

Atakum'dan ücretsiz maske üretimi ve dağıtımı

Koronavirüsle mücadele kapsamında Atakum Belediyesi tarafından üretilen maskeler, halka ücretsiz dağıtılacak.

Atakum'dan ücretsiz maske üretimi ve dağıtımı

Koronavirüsle mücadele kapsamında Atakum Belediyesi tarafından üretilen maskeler, halka ücretsiz dağıtılacak.

07 Nisan 2020 Salı 21:31
Atakum'dan ücretsiz maske üretimi ve dağıtımı

Atakum Belediyesi’ne bağlı Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ve kültür evleri çalışanları, koronavirüsle mücadele için yıkanarak yeniden kullanılabilen malzemeden maske üretimine başladı.

Maskeler, sağlık emekçileri ve pazar yerlerindeki Atakumlu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Koronavirüs salgını ile mücadele eden Atakum Belediyesi, acil durum eylem planı kapsamında dezenfeksiyon, denetim, bilgilendirme ve ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik gıda yardımı faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

YIKANIP TEKRAR KULLANILABİLEN MASKE


Maske üretimi hakkında bilgi veren Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi Moda Tasarımı ve Konfeksiyon Eğitmeni Zeynep Üren, "Atakum Belediyesi Başkanımız Cemil Deveci'nin çağrısının ardından tüm kültür evlerinde görev yapan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yıkanarak yeniden kullanılabilir maske üretimine başladık. İlk etapta 2 bin maskenin imalatını yapacağız. Salgın süreci boyunca üretimimize kesintisiz şekilde devam edeceğiz. Maskelerimiz 60 ya da 90 derece sıcaklıkta yıkanarak dezenfekte edildikten sonra yeniden kullanılabiliyor. Bu maskeler Atakum Belediyesi tarafından yurttaşlara ücretsiz şekilde dağıtılacak" dedi.

ARALIKSIZ ÜRETİM



Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Küçükala ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Alptekin, maske üreten belediye emekçilerine  ziyarette bulundu. Bu süreçte maske kullanımının önemine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Küçükala, “Kültür evlerimizde hizmet veren emekçilerimiz, maske üretim projelerini kısa sürede hazırlayıp malzeme tedariğini gerçekleştirdiler. Üretime aralıksız şekilde devam ediyorlar. Sosyal duyarlılıkları ve özverili çalışmaları için sahada alın teri döken tüm belediye emekçilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2020-04-07 22:13:59

Maske dikim olayini amma abarttik iki bezi dikip takamiyoruzmu. Ağzima şal bağla olmadi bir bez dola ya hepsi bu.dersin uzay mekiki bu kadar da abartilmaz

Avatar
Cemil 2020-04-07 23:06:12

Sağlıkta şiddet yasası akp-mhp tarafından reddedildi. Bunu da haber yapsana samsunhaber.demekki alkışlamak ile olmuyormus.

Avatar
Şükran DANISMAN/istiklal mah.936.sok.Elif ap.3 /6 ATAKUM 2020-04-08 01:16:42

Dışarı cıkamayanlar nasıl alacak.buna da çözüm Başkanım.yıkanabilir olması iyi.tsk.kolay gelsin.emeginize sağlık.

Avatar
Arkadaşlar 2020-04-08 20:03:21

Böyle bir durumda siyaseti bir kenara bıraktıp emegi gecen herkese teşekkür etmek lazım biz elimizden ne geliyor ona bakalım

Avatar
hatice ocak 2020-04-09 12:29:36

bu durumda arayıpta istemeleri gerekmiyor her kapıya belirli miktarda maske kapılara bırakmalı emeği geçen çalışanlara teşekür ederim

Avatar
Ömer pala 2020-04-09 17:57:51

Maske ve yardımlar nezaman yardım sahiplerine teslim edilecek öncelik kimlerin

Avatar
Abdullah bulut 2020-04-09 20:22:23

Emeği geçenlere başta Sayın belediye başkanı olmak üzere herkese teşekkür ederim evde iki kişiyiz 60 yaş üstü lütfen Alpaslan Bulvarı No 32/10 adresine bırakırmısınız

Avatar
Samsunlu 2020-04-14 16:02:58

Ulan böyle günlerde bile işiniz gücünüz siyaset yazıklar olsun sizlere