banner388

Mahkeme O Tayin İsteğini Haklı Buldu

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5 yıllık nakil yasağını aile bütünlüğü ilkesine aykırı buldu

Mahkeme O Tayin İsteğini Haklı Buldu

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5 yıllık nakil yasağını aile bütünlüğü ilkesine aykırı buldu

12 Ocak 2017 Perşembe 14:39
Mahkeme O Tayin İsteğini Haklı Buldu

Sağlık-Sen’in açtığı davada üniversite hastanelerinde sözleşmeli çalışırken kadroya geçen memurlara 5 yıl nakil yasağı aile bütünlüğü ilkesine aykırı bulundu. Üniversitede hemşire olarak çalışan vatandaşın tayin isteğinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle olay yargıya taşınmıştı. Olaya ilgilenen idare mahkemesinin işlemle ilgili yürütmeyi durdurma talebini reddetmesi üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi, 5 yıllık nakil yasağını aile bütünlüğüne aykırı buldu.

Mahkemenin vermiş olduğu kararın gerekçesinde ise “Gerek Anayasa, gerekse tarafı olduğumuz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan ‘aile birliğinin sağlanması’ görevinin öngörüldüğü şekilde yerine getirebilmesi açısından 657 sayılı Yasa’nın geçici 41. maddesinin bu çerçevede yorumlanması ve davacının eşinin görev yaptığı yere atanması gerektiğinden, aksi yorumla tesis edilen dava konusu işlemde bu yönüyle hukuka uyarlık görülmedi” denildi.

Bölge İdare Mahkemesi, İdare Mahkemesinin yürütmenin durdurulması yönünde vermiş odluğu kararı telafisi güç zarara yol açacağına da vurgu yaptı. Ayrıca bu kararın, 5 yıl nakil yasağına tabi olan herkesi kapsamamakla birlikte açılacak davalarda emsal karar niteliğinde olacak.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.