banner388

Başbakan Gündemi Değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Ortaköy saldırısını gerçekleştiren kişinin yakalanması ve yeni anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu

Başbakan Gündemi Değerlendirdi

Başbakan Binali Yıldırım, Ortaköy saldırısını gerçekleştiren kişinin yakalanması ve yeni anayasa değişikliğiyle ilgili konuştu

17 Ocak 2017 Salı 13:37
Başbakan Gündemi Değerlendirdi
 
Başbakan Binali Yıldırım Ak Parti MYK toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla konuştu. Ortaköy saldırganının yakalanmasıyla ilgili olarak, sorgulanmasının yakalanmasının ardından başlandığını bu durumla ilgili çok detayın olduğunu ama sorgu aşamasında olması nedeniyle şu anlık sessiz kalınmasında fayda olduğunu söyledi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesiyle alakalı Başbakan Yıldırım, görüşmeyle ilgili bilgisinin olmadığını, Bahçeli’nin açıklamalarından ne konuşacağının belli olduğunu dile getirdi.
 
Anayasa görüşmeleriyle ilgili görüş bildiren başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye’nin yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne götüreceğiz. Bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Önce meclis sürecini tamamlayalım. Referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok” şeklinde konuştu.
 
 Anayasa değişikliğinin ikinci turunda sürpriz bekliyor musunuz sorusuna Başbakan Binali Yıldırım, hiçbir sürprizin olmayacağını söylerken, ‘’AK Parti grubu kaya gibi maşallah, ikinci turda da gideceğiz oylarımızı atacağız. İnşallah Türkiye’nin yeni anayasasını değiştirilen yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne götürteceğiz. Tabii bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok" cevabını verdi.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.