banner388

Alpay Özalan, Siyasi Düşüncesinden Dolayımı Kovuldu ?

Manisaspor maçı sonrası Eskişehirspor’un teknik adam Alpay Özalan ile yollarını ayırma kararı alması farklı söylemleri de beraberinde getirdi.

Alpay Özalan, Siyasi Düşüncesinden Dolayımı Kovuldu ?

Manisaspor maçı sonrası Eskişehirspor’un teknik adam Alpay Özalan ile yollarını ayırma kararı alması farklı söylemleri de beraberinde getirdi.

14 Şubat 2017 Salı 15:22
Alpay Özalan, Siyasi Düşüncesinden Dolayımı Kovuldu ?

Sportif başarısızlık diye bir bahane üretilmesi doğru değil

Olayın birinci derece muhatabı Alpay Özalan ise konuyla ilgili merak edilenleri cevaplandırdı. Takımdan gönderilmesini kesinlikle sportif bir başarısızlığın neden olarak gösterilemeyeceğini ifade eden Özalan, basında bu anlamda çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti

Siyasi düşüncelerim etkili oldu

Alpay Özalan, Eskişehirspor takımındaki teknik direktörlük görevine son verilmesinin asıl nedeni olarak  sahip olduğu siyasi düşüncelerinin etkili olduğunu açıkladı. Kendisi hakkında oluşturulan algı operasyonlarının sosyal medyada geniş boyutlara ulaşmış olduğuna dikkat çekerken, sportif başarısızlıklar nedeniyle gönderildiği algısının doğru olmadığını söyledi

Alpay Özalan, Özellikle kendi sahamızda oynamış olduğumuz son maç Manisa maçından önce lider olan bir takımın hocası sportif başarısızlıktan dolayı kulübüyle ayrıldığı konuşmaları ya da bu şekilde algılanmasının çok doğru olduğuna inanmıyorum. Biliyorsunuz ülkemiz bir referandum sürecinden geçiyor. Herkes demokratik hakkını bir birey olarak düşüncelerini, fikirlerini söylüyor.

Biz de söyledik. Buraya gelirken de bizim safımız belliydi. Bizim burada olduğumuz süre içerisinde de bizim safımız belliydi, referandumda da safımız belli, buradan gittikten sonra da bizim safımız bellidir. Bizim dik duruşumuz budur" diye konuştu.

Referandumda kararının EVET olması dolayısıyla kendisine karşı linç kampanyası başlatıldığını ifade etti

Referandum sürecinde fikirlerini söylediğini açıklayan Alpay Özalan, sarf ettiği söylemlerinden sonra tepkiler almaya başladığını dile getirirken, alyhinde tezahüratlar yapıldığını söyledi. Özalan, ‘’Ben Manisaspor karşılaşmasına çıkarken benim aleyhimde tezahüratlar yapılacağını, bana kötü sözler söyleneceğini ben bir hafta önceden biliyordum, kulağıma da geliyordu. Çünkü böyle bir organizasyonun içerisinde olan bazı teşkilatlar vardı. Biz yine dik duruşumuzu yapıyoruz.

Fikirlerimi özgürce söylemekten kaçınmam

Bana sordukları zaman, ’Son maçtaki ağır yenilgiden sonra istifa etmeyi düşündünüz mü?’ dedikleri zaman, ’Kesinlikle öyle bir düşüncem yok, yönetim öyle bir karar alırsa saygı duyarım’ diye bir açıklamam vardır. Çünkü ben düşüncemden ve fikirlerimi özgürce söylemekten dolayı hiçbir zaman hiçbir yerden kaçmam. Aksine daha çok içine girerim. Dik duruşumu neyse sergilerim" diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.02.2017 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.