banner388

Dolar Durdurulamıyor! Bakın Hangi Ürünlere Zam Gelecek

Doların 3.40'ı aşması nedeniyle bir taraftan stokçuluk artarken, bir taraftan da büyük elektronik firmaları zam yapmaya hazırlanıyor.

Dolar Durdurulamıyor! Bakın Hangi Ürünlere Zam Gelecek

Doların 3.40'ı aşması nedeniyle bir taraftan stokçuluk artarken, bir taraftan da büyük elektronik firmaları zam yapmaya hazırlanıyor.

19 Kasım 2016 Cumartesi 09:56
Dolar Durdurulamıyor! Bakın Hangi Ürünlere Zam Gelecek

TL karşısında dolar 3.40 TL’yi aştı, bu nedenle büyük şirketlerin yöneticileri ‘acil durum’ toplantısı yaparak, fiyatları yeniden belirliyor. Ortak görüş aralık ayı itibariyle zamlı fiyatlara gçileceği yönünde.

Zam gelecek ürünlerin başında ise beyaz eşyalar ve televizyonlar gelmekte. Beyaz eşya üreticileri, kur artışıyla iç piyasanın olumsuz etkileneceğini belirtirken, televizyon fiyatlarının yüzde 10 artmasının üzerine bir de kur artışı eklenecek.

Bilgisayar başta olmak üzere tüm bilişim ürünlerinin fiyatlarının doların kuruna göre günlük olarak değiştirildiğini belirten Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, “Televizyonlarda ise durum farklı. Dünyadaki panel fiyatlarının artışından dolayı da zaten bir zam söz konusu ve bu da çok kısa bir zamanda olacak. Bu nedenle de televizyon almayı düşünenler elini çabuk tutsun” şeklinde konuştu.

Kurdaki artışın süreklilik kazanması durumunda yeni yıla girerken fiyatların artacağını belirten TeknoSA Genel Müdürü Bülent Gürcan, “Görüntü sistemleri, telekomu ve diğer ürünlerde artış bekleniyor, ancak iş ortaklarımızla bunun gelecek dönemde de tüketiciye minimum yansıyabilmesi için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Satışlar üzerinden oluşabilecek olumsuz etkiyi ve tüketiciye olan yansımaları minimumda tutabilmek adına fiyatlandırma çalışması yaptıklarını söyleyen LG Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği ve Beyaz Eşya Satış Direktörü Ergün Altay, “Bu tablo sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada aynı. Dolar değer kazanıyor. Özellikle televizyon panellerinin fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu. Aralık ayında yeni fiyatlar tüketicilere yansımış olacak” diye konuştu.

Doların bu artışı karşısında yılbaşı öncesi daha fazla kazanmak isteyen uyanıklar da harekete geçti. Ürünlerini sezon başında kur yükselişi öncesinde alan birçok firma, doların bu artışı sonrasında stok yapmaya, yılbaşına kadar piyasaya mal vermemeye başladı. Bu firmalar ürünleri stoklayıp, yılbaşında yüzde 10-30 oranında zamlı olarak satmayı hedefliyor.

Kaynak: Hürriyet

 

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.