banner388
banner390
banner410

Bugün sizleri 26 Mart Pazar günü saat 13.00‘a götürmek istiyorum. Sakatlar Derneği Samsun şubesinde başkanlık seçimi vardı. Divan heyeti başkanlığının katipliğini yaptım bende oylamada. 
Seçime Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ve Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Emine Arslan da katılmıştı. Bir yandan engelli üyeler geliyor, diğer yandan da heyecan doruktaydı.
Seçime önce, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında ise geçmiş dönem gelir-giderler, yapılan faaliyetler, yönetimde bulunan kişilerin listesi gibi birçok konuya değinildi. Başkanlık için tekrar aday gösterilen Hayriye Hakyemezoğlu oylama ile tekrar başkan seçildi. 
Buraya kadar her şey çok normal seyrinde gerçekleşti. 

Benim dikkatimi çeken ise oy kullanmaya sadece engelli vatandaşlardı. Hiçbir engeli bulunmayan vatandaş sayısı ise iki elin parmağını geçmiyordu. Dernekte ‘sadece engelliler üye olabilir. Sadece engelliler girebilir‘ kuralı da yoktu oysa. Hiçbir engelim bulunmamasına rağmen oradaki seçime ben gidebildim. Yani demem o ki; gönlü engellilerle atan, destek veren her bireyin katılması gerekir diye düşünüyorum. Her insan bir engelli adayıdır. Bu bir gerçek. Yarınımızın garantisi yok. Gönül vermek için, farkındalık yaratmak için neden engelli olmak gereksin ki?  Hiçbir siyaset ya da cinsiyet, kişiler veya engeli olmayan uzuvlarımız için sadece bir saatimizi ayıramaz hale mi geldik ? 

Kalbimizdeki o engeli aşmak da bizim elimizde. Kimine göre küçük bir dernek, kimine göre de büyük. Fikirler, kişiler, mekanlar kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Tek ortak noktamız var: FARKINDALIK...
Bir gün bizim de engelli adayı olduğumuz gerçeğini kimse değiştiremez. 

Bir dönem daha başkanlığa seçilen Hayriye Hakyemezoğlu ve yönetimde olan çalışma arkadaşlarını can-ı gönülden tebrik ediyorum. 

Üyeleri ile güzel çalışmalar ve projeler beklediğimizi de söyleyeyim. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MSG 2017-03-27 10:46:46

TEBRİK EDERİM !!! SANS ESERİ ORADA BULUNDUM SİZİ GÖRDUM VE O İNSANLARA NASIL UMUT OLDUGUNUZU FARKETTİM.. SÜPERSINIZ

Avatar
recep köksal 2017-03-27 11:09:29

güzel bir konuya değinmişsiniz.engelleri beraber aşmak lafta kalmamalı.engelli olmayanlarda gönüllü üye olarak bu mücadeleye destek olmalı.tsd bafra şube başkanı recep köksal

Avatar
Hüseyin Usta 2017-03-29 23:39:28

Okumayan, yazmayan, dinleyemeyen, usulunce konuşamayan bir toplumda herkes sadece aynada kendini görüyor!
Kendisinden başkasını düşünmeyen toplum en büyük engele takılmıştır...
İşin en kötü tarafı o bireylere sorsan hepsinin gönlü vardır ama sadece zamanları yoktur, başkalarına ayırmaya!
YALAN

Avatar
Davut demirtaş 2017-04-20 11:28:01

Teşekkürler emeğine ve yüreğine sağlık