banner388
banner390
banner410

Takım ruhu: Takımın, belli bir amacı gerçekleştirebilmek uğruna kenetlenmesi.

Sahada ne yaptığını, yapacağını bilmeyen on bir adam. Son dakika oluşturulmuş halı saha kadrosu gibi kimsenin kimseden haberi yok. Yere düşeni elinden tutup kaldıran yok, ortadan atılan ara pasına hareketlenecek zekada oyuncu yok. Kaptanlık yapanın takımın ağırlığından haberi yok, morali bozulan takımı ayağa kaldıracak abi yok. Oyunu çözecek değişikliği yapacak hoca yok, hoca olsa kenardan müdahale edecek, skoru değiştirecek oyuncu yok. Yok olanları daha sayalım mı? 

Samsunspor, bir takımın görebileceği en kötü zamanları gördü. Başkansız kaldı, parasız kaldı, oyuncusuz kaldı, taraftarsız kaldı ama hiçbir zaman çaresiz kaldı diye bahanelerin arkasına saklanmadı. Finansal anlamda tarihinin en rahat dönemini yaşıyor ama sanki parayla oyuncu değilde oyuncunun ruhu içinden alınmış. Oyuncuda ruh yok takım ruhu hiç yok. Samsunspor en çaresiz olduğu dönemde bile zaman geçirmeye oynamadı. Köy kasaba takımlarının alay konusu oldu ama alay ediliyor diye mücadeleden asla vazgeçmedi.

Hangisini sayalım ? Takımın iki kaptanı kavgalı,  sahada utanmasalar birbirine pas atmayacaklar. Takımın sol beki top oynamaya değil külhanbeyliği yapmaya gelmiş. Lig başlayalı on hafta geçti hala on numara pozisyonunda oyuncumuz yok o bölgeye oyuncu devşirmeye çalışıyoruz. Yasin’in sözleşmesinde oyundan alınamaz diye bir madde mi var ki formsuz olduğu hâlde haftalardır sahada ve hiç kenara alınmıyor. Ligin en pahalı üç takımından biriyiz kenardan skora müdahale edecek değişikliği yapacak oyuncumuz yok. Futboldan emekliliğini tescilleyip son bir sezon bir yerden ekmek yiyeyim diyerek bu kulübe gelen Mehmet Akyüz’den medet umuyoruz. 

Teknik direktörler takımın teknik ve taktik anlamında en üst düzey yetkilisidir. Nedense Erzurum maçında gözlerimle canlı şahit oldum ki bu maç da aynılarının yaşandığına eminim, Fuat hoca kenarda genel menajerin gözüne bakmadan oyuna müdahale etmiyor, oyuncu değişikliklerini ona soruyor. Bir takımın sahaya çıkarken içerde ve ya dışarda bir A planı olur bu plan tutmazsa B ve C planlarını devreye sokarsınız. Samsunspor’da oyun tekniği açısından A planı dahi yok. 

Peki bunlar yok da bu disiplinsizliği bu aymazlığı görüp müdahale edecek şirket yetkilisi, kulüp yöneticisi, yatırımları yapıp PARA harcayan kulüp başkanıda mı yok ? Hepiniz mi maaşlı memur statüsündesiniz ?
Çıkıp bu yaşananlara hesap soracak bir tane babayiğit yok mu ? 

Haftanın tek güzel haberi elli küsür başarısız  transferi yapıp Türkiye şartlarında üst düzey maaş alan genel menajerin istifa haberi. Onuru ve gururu olan bir kişi başarısız olduğunu gördüğü anda özür dileyip görevinden istifa eder bu kadar diretmez. Geç de olsa alınmış mantıklı kararın ardından umarım herkes şapkasını önüne koyar, başarısız olan başarısızlığını görüp kenara çekilir. 
Amacınız Samsunspor’a hizmetse yapılacak en mantıklı hareket bu olur. Ancak niyetiniz farklı amacınız kendi menfaatiniz ise adalet sizin içinde tecelli edecektir. 

Kimsenin çaresizlikten çıt çıkaramadığı dönemlerde haklı isyanını dile getiren, isyan eden, itiraz eden bir grup menfaatsiz Samsunspor taraftarı hala burada.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.