banner388

Cumhurbaşkanının Kilis'teki konuşmasıyla duyduğumuz, Türkiye'deki Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verileceği, İçişleri Bakanlığının da bu konuyla ilgili çalışmalar yaptığı haberi dün, Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak tarafından gündeme tekrar getirildi.

Kaynak: Açıklamasında, " Suriyeli kaçkınlara vatandaşlık haklarının referandumdan sonra verileceğini, bunun olağan üstü yanlış bir düşünce olduğunu, 20 bin oyun hiç öneminin olmadığını" belirtmiştir.

2011 yılında ülkelerinde çıkan savaştan kaçıp, ellerini kollarını sallayarak denetimsiz sınırlarımızdan içeri giren Suriyeli göçmenlerin yanı sıra, her zaman belirttiğim gibi, hırsızı, tecavüzcüsü, kadın satıcısı, uyuşturucu kaçakçısı, katili, sapığı, PKK'lı, IŞİD’li, PYD’lisi ile Ülkemizde, sosyal facia halini almıştır. Sadece Güney doğumuzda ki yerleşim bölgelerimizde değil, bütün kıyı şeridinde bulunan şehirlerimizde ve kasabalarımızda 4milyonu aşan Suriyelileri her köşe başında, işlek caddelerimizde ve Pazar yerlerimizde, kucaklarında ve yanlarında çocuklarıyla dilenirken görmekteyiz.

İçlerinde 1 milyona yakın genç bulunan bir kısmının ise; parklarda, gezi yolların da ve eğlence yerlerinde keyif çatması, onların memleketinde şehit veren milletimizin nefretini tetikliyor. Suriyelilere vatandaşlık verilmesinin gündeme geldiği günden sonra sadece siyasiler arasında değil, toplumun her alanında bu konu hararetle tartışılıyor ve çok sert biçimde eleştiriliyor.

Kesin olan bir şey var ki, Türk Milleti tarih boyu mazlumlara kucak açmış, yardım dileyene yardım etmiş, aciz ve düşkün toplumların sığınağı olmuştur. Ülkemizin kapımıza dayanan bu insanlara, buyurun demesine kimsenin söz ettiği de yoktur. Türkiye'de bulunan Suriyeliler için yapılan yardım kampanyalarına Türk Milleti son derece duyarlı yaklaşmıştır.

Ancak; Mesele vatandaşlık verilme konusuna gelince, toplumumuzun hiçbir bölümünde kabul görmemiş, Suriyelilere duyulan merhamet yerini nahoş duygulara bırakmaya başlamıştır. Milletimizin çok büyük bir bölümü hiçbir şekilde vatandaşlık verilmesine sıcak bakmamıştır ve görünen o ki, bakmayacaktır.

Şehir merkezlerimizde yaptırılan anketlere göre,

AK Parti seçmeninin yüzde 78'i...

- CHP seçmeninin yüzde 97'si...

- MHP seçmeninin yüzde 96'sı...

- HDP seçmeninin yüzde 69'u... Suriyelilere vatandaşlık verilmesine taraftar değiller.

Kolay bir karar değil bu...

Soframıza alın teri akıtarak kazanıp getirdiğimiz ekmeği bölüşeceğiz, Bin bir güçlükle sahip olduğumuz işimizi, vergilerimizle yapılan tesislerimizi, çocuklarımızın okuduğu okulları, hasta hanelerimizi, huzurumuzu, sosyal güvenliğimizi, çocuklarımızın geleceğini paylaşacağız. Aklımızdan bile geçmeyen problemlerle karşılaşmamız kaçınılmazdır.

Dört milyon işsizi bulunan, emeklisine bile açlık sınırında maaş verebilen ülkemizde, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi birçok problemi de beraberinde getirecektir. İş dengemiz alt üst olacak, sosyal güvenliğimiz bozulacaktır.

Ataları: bu topraklar için Kurtuluş savaşı vermiş, Çanakkale'de, Sakarya'da, Sarıkamış'ta, İzmir'de, G. Antep'te, Erzurum'da, hülasa, Edirne'den Van'a kadar her karış toprağına yüzlerce şehit vermiş bir milletin, daha düne kadar Türkiye düşmanı terör örgütlerine yataklık ve hamilik yapan Suriyelilerin vatandaşlığa kabul edilmesini hazmetmesi düşünülemez. Unutmayalım ki, Suriyelilerin sosyal uyumdaki isteksizliği ve başarısızlığı toplum huzurumuzu tehdit etmektedir.

Öte yandan büyük çoğunluğu Suriye'nin kuzeyinden gelen sığınmacıların beraberinde getirdiği milli güvenlik problemi de vardır ki, işin en tehlikeli yeri de işte burasıdır. IŞİD ile PKK ve PYD en çok Suriye'nin kuzeyinde söz sahibidirler ve bütün çarpışmalarda bu bölgede olmuştur. Sığınmacılarla binlerce taraftarı elini kolunu sallayarak ülkemize girmiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar büyük bir çoğunluğa vatandaşlık verilmez, verilemez. Avrupalı birçok ülke Suriyelilerle evlenmeyi bile yasaklamışken, bizdeki bu Suriyeli sevdasını anlamak mümkün değildir.

Kim ister ki; Ekmeğini, işini, huzurunu, güvenliğini, geleceğini, tehlikeye atsın? Kim ister, daha bitiremediğimiz örgütlerin üstüne yenileri çıksın ve güvenliğimiz tehlikeye maruz kalsın?

Kısacası, dünya ülkelerinin 700 milyon dolar yardım ettiği, Türkiye'nin ise 28 milyar dolar harcadığı Suriyelilere vatandaşlık verilmesini hiçbir şekilde bu millete anlatamazsınız sayın yetkililer...

Eğer böyle bir niyetiniz var idiyse, neden bunu da millete sormadınız?

Her konuda millete güvendiğinizi söyleyen siz, bu meselede de millete güvenmelisiniz.

Maaş verdiniz sesimiz çıkmadı, sosyal haklarımızdan fazlasını verdiniz sesimiz çıkmadı, 28 milyar dolar harcadınız yine sustuk. Askerlerimiz onların gençleri burada eğlenirken onların vatanında onların yerine şehit oldu yine sustuk.

Ancak: bu vatandaşlık meselesi sizin dediğiniz gibi değil efendiler. Bunu bu millete anlatamazsınız...

Daha dün benim dedelerimi Avrupalı emperyalistlere satan bir millete vatandaşlık veremezsiniz, verirseniz de bunu bu millete anlatamazsınız. Yok millete rağmen vatandaşlık verirseniz de sadece, vatandaşlık vermeyin. TOKİ’den bir ev, bir araba, bir yazlık vermişken de birde kadrolu devlet işi verin.

Verin, verin ama şunu da unutmayın, bu yüce millet Suriyelilere vatandaşlık verilmesini asla istemiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hülya Semizoğlu 2017-02-24 16:20:02

Üstadım yüreğine, kalemine sağlık. Çok derin bir konuya değinmişsınız. Bir an önce bu sevdadan vaz geçılmelidir. Yoksa başımıza ikinci kuşak örgütler bela olacaklar.

Avatar
Ahıskalıoğlu 2017-02-24 16:24:50

Vatandaşlık verecekse Türkiye hökümeti bunu Türk soylulara vermeli. Nedem bu araplara veriliyorki? Bizlere bu araplar asla dost olmazlar.

Avatar
Bircan Çayıroğlu 2017-02-24 16:30:13

Allah islah etsin sokaklarımızda Suriyeliden geçilmiyor. Adım başı bunlar. Heryanımızı sardılar. Baktığımız yetmiyor birde Vatandaşlıkmı vereceğiz. Yazıklar olsun. Bizim vatandaşlık değerimiz bu kadar ucuzmudur? Allah bu millete akıl versin ne demeli başka.

Avatar
Ayşen PEKİNCE 2017-02-24 16:44:40

Bu gidişle kendi ülkemizde azınlık durumuna düşeceğiz.Yazıklarr olsuunn!

Avatar
shelale hüseynova 2017-02-24 17:58:17

cox düzdür serif bey qeleminize qüvvet

Avatar
NERMİN CESUR 2017-02-24 18:02:09

YAZINIZDAKİ TÜM TESPİTLERE KATILIYORUM.AYRICA SİZİN YAPILAN YARDIMLARDA OLABİLİR OLARAK GÖRDÜĞÜNÜZ BİR ÇOK ŞEYİN FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ÖZELLİKLEDE VATANDAŞLIK KONUSUNA KESİNLİKLE KARŞIYIM.

Avatar
Murat ayrancı 2017-02-24 18:33:20

Eline yüreğine agzına saglık adam gibi adamsın babaların babasısın basımızdan eksik olma yazıların devamını bekliyoruz

Avatar
zafer öncel 2017-02-24 18:45:17

bu ülke kanla kazanıldı öyle ihtiraslar uğruna beklentiler uğruna vede vatandaşın kursagından keserek kimseye vatandaşlık verilmez KARŞIYIM