banner388
banner390
banner410
banner408

Şampiyon Samsun’da Belli Oluyor!

Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde final etabının 2. ve son etabı yarın Samsun’da oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Sonuçlara göre en fazla puana ulaşan takım şampiyonu belirleyecek.

banner269

Şampiyon Samsun’da Belli Oluyor!

Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde final etabının 2. ve son etabı yarın Samsun’da oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Sonuçlara göre en fazla puana ulaşan takım şampiyonu belirleyecek.

21 Nisan 2016 Perşembe 18:20
Şampiyon Samsun’da Belli Oluyor!

22-24 tarihleri arasında Samsun’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşmalarda Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Arkas Spor ve Fenerbahçe takımları mücadele edecek. Şampiyona öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt, Arkas Spor Kaptanı Hakkı Çapkınoğlu, Fenerbahçe Kaptanı Selçuk Keskin, Halkbank Kaptanı Ulaş Kıyak ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kaptanı Özkan Hayırlı açıklamalarda bulundu.

“ EN ÇOK PUANI ELDE EDEN TAKIM ŞAMPİYONLUĞA ULAŞACAK ” 
 
 2. etap sonunda en çok puanı elde eden takımın şampiyon olacağını ifade eden Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşi, “  22-24 Nisan 2016 tarihleri arasında burada yapacağımız erkekler finali Türk voleybolu için çok önemli olan bir turnuvadır. Ülkemizin ve dünyanın sayılı voleybolcularının gelip, oynayacağı bir turnuva olacak. Bundan önce Samsun’da oynanan voleybol karşılaşmalarında seyirci konusunda bir sıkıntı çekmedik. İnanıyorum ki bu karşılaşmalarda da böyle bir sıkıntı çekmeyeceğiz. Bu maçlarımız ulusal kanallar tarafından da yayınlanacak. Bizim ligimiz 12 takımdan oluşuyor. 12 takım 2 devreden lig usulü 24 maç yapıyorlar. Daha sonra ilk 4 takım final grubunu oluşturuyor. 5, 6,7 ve 8. sıradaki takımlar klasman grubunu oluşturuyor. Son 4 takım da düşme grubunu oluşturuyor. Bizim Samsun’da oynayacağımız müsabakalar final grubunun 2. ayağı olacak. 2 etapta toplamda en çok puanı elde eden takım şampiyonluğa ulaşacak. Puanların eşitliği halinde daha çok sayı elde eden takım şampiyon olacak. Bu sayı da eşitse o zaman setlerdeki averaja bakılacak. Final etabının 1. ayağını Ordu’da yapmıştık. Takımlar oradan buraya puanlarını taşıyarak geldiler. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 7, Halkbank’ın 7, Arkas Spor’un 4 puanı var. Fenerbahçe’nin ise puanı bulunmuyor. Burada her takımın kazanacağı 9 puan söz konusudur. Her an herkesin sonucu değişebilir. Samsun’daki sporseverler şampiyonadan mutlu olacak ayrılacaklardır ” dedi.

Turnuva hakkında konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Güven Özyurt ise, “ Voleybol branşında tüm dünyada bir marka olma yolunda hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Şehrimizde böyle bir organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Bey’e ve federasyonun yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Burada mücadele eden takımlara başarılar diliyorum. Bütün Samsun ve çevre şehirlerin halkını Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşecek müsabakaları izlemeye davet ediyorum ” diye konuştu.

4 takımın kaptanı da kısa kısa söz alarak turnuvanın güzel geçmesi dileklerinde bulunarak, seyircileri maçları izlemeye davet etti.Turnuvanın açılış karşılaşması 22 Nisan 2016 Cuma günü saat 17.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Halkbank arasında oynanacak.

Son Güncelleme: 22.04.2016 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.