banner388

SAMSUNSPOR'DAN TFF'YE SÜRPRİZ  BAŞVURU 

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Süper Lig için kurulan Rezerv Lig'de yer almak istediklerini söyledi. Konuyla igili olarak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştüğünü ve resmi yazışmaların tamamlandığını belirten Yıldırım, "Son kararı TFF verecek" dedi. 

SAMSUNSPOR'DAN TFF'YE SÜRPRİZ  BAŞVURU 

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Süper Lig için kurulan Rezerv Lig'de yer almak istediklerini söyledi. Konuyla igili olarak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüştüğünü ve resmi yazışmaların tamamlandığını belirten Yıldırım, "Son kararı TFF verecek" dedi. 

07 Temmuz 2022 Perşembe 09:53
SAMSUNSPOR'DAN TFF'YE SÜRPRİZ  BAŞVURU 

Samsunspor Haber - Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Futbolun Editörü programında Ahmet Çabuk ve Hüseyin Karataş'a önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki saat boyunca gündeme dair merak edilenleri açıklayan Başkan Yıldırım, Süper Lig için kurulan rezerv ligde Samsunspor olarak yer almak istediklerini de söyledi. Başkan Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'den bir ricada bulundum. İlk defa buradan açıklayayım; TFF Süper Lig için bir rezerv ligi kurdu. Takımlar oynatamadıkları genç oyuncularını bu ligde oynatacak. Süper Lig'den bir kaç takım bu rezerv lige katılmak istemiyor. Ben de dedim ki Samsunspor olarak biz bu lige katılmak istiyoruz.onlarda bu ligde sadece Süper Lig takımları yer alıyor.  

İSTANBULSPOR'UN YERİNE BİZ OLACAĞIZ

Ben de daha öncesinde İstanbulspor başkanı ile görüşmüştüm. Kendisi bana bizim yerimize sen katıl başkan dedi. Ben böyle bir maddi yükün altına girmek istemiyorum dedi. Ben de çok sevinirim dedim. Sonrasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yıldırım başkanım siz bu isteğinizi resmi olarak TFF'ye yazın dedi biz değerlendirelim. Eğer kabul edilirse Samsunspor, Süper Lig için kurulan rezerv ligde yer alacak. Bizim için çok güzel olacak. Kadroda düşünmediğimiz kiralık olarak başka takımlara vermenin planlarını yaptığımız oyuncularımızı bu ligde değerlendireceğiz. 34 maçın tamamı bizim için deplasman olacak. Biz İstanbulspor sahasını iç saha maçı gibi kullanacağız".

REZERV LİG NEDİR ?

Rezerv takım oluşturmanın temel amacı, büyük bir camiada forma giyen gelecek vadeden oyuncuları bir kulüpte toplayıp sürekli forma giyebilmelerini sağlamaktır. Böylece rezerv takıma giden oyuncular hem kulüplerinden kopmazlar hem de rezerv takımdaki genç yeteneklerle gelişmeleri daha kolay olur. Rezerv takımlar pilot takımlarla karıştırılmamalıdır çünkü rezerv takımlar bir kulübün yapılanması içerisinde takımlardan biriyken, pilot takımlar iki farklı kulüp arasında iş birliğine dayalı birlikteliktir. 2022-2023 Futbol Sezonunda Rezerv Lig’in kurulmasına karar verilmiştir. Buna göre Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig ’de bulunan 19 kulübümüzün katılımı ile, Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecektir. Rezerv Lig müsabakalarında, Kulüplerin A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecektir. 


Haber: Özgür KALANBAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.