banner388
banner390

Karşılaşmanın öne çıkan notları

Fatih Karagümrük ile oynadığı hiçbir lig maçını kaybetmeyen Samsunspor (4G 1B), Süper Lig'de çıktığı tek karşılaşmayı bu sezon evinde 1-0 kazandı

Karşılaşmanın öne çıkan notları

Fatih Karagümrük ile oynadığı hiçbir lig maçını kaybetmeyen Samsunspor (4G 1B), Süper Lig'de çıktığı tek karşılaşmayı bu sezon evinde 1-0 kazandı

25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:32
Karşılaşmanın öne çıkan notları

Samsunspor Haber - Bugüne kadar Samsunspor'u konuk ettiği resmi maçlardaki tek galibiyetini (1G 4M) bu sezon Türkiye Kupası'nda alan Fatih Karagümrük (Şubat 2024; 2-1), rakibini Süper Lig tarihinde ilk kez ağırlayacak. Süper Lig'de oynadığı son üç iç saha maçının ikisini kaybeden Fatih Karagümrük (1G), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 14 karşılaşmalık süreçte almıştı (6G 6B 2M).

DEPLASMANDA KAYIP 

Bu sezon İstanbul takımlarına konuk olduğu yedi Süper Lig maçını da kazanamayan Samsunspor (3B 4M), bu deplasmanda son galibiyetini ligden düştüğü son sezon Beşiktaş'ı 1-0 yenerek aldı (Nisan 2012). Süper Lig'e döndüğü 2020/21 sezonundan bu yana son hafta maçlarını evinde oynayan Fatih Karagümrük (2G 1B); kazandığı iki karşılaşmada toplam sekiz gol atarken (3-0 vs Kasımpaşa & 5-1 vs Denizlispor), tek mağlubiyetinde rakip fileleri havalandıramadı (0-1 vs Alanyaspor).

RAKAMLAR NE DİYOR ?

Süper Lig'de mücadele ettiği son 10 sezonun birini galibiyetle noktalayabilen Samsunspor (2B 7M), sadece 2005/06'nın son haftasında Diyarbakırspor'u 1-0 mağlup edebildi. Fatih Karagümrük bu sezon ilk golü yediği 20 Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (5B 14M). Samsunspor ise şu ana kadar 1-0 öne geçtiği karşılaşmalarda puan kaybetmeyen tek takım konumunda (8G) ancak bu galibiyetlerin tamamı iç sahada geldi. Bu sezon Marius Mouandilmadji'ye üç asist yapan Emre Kılınç'ın, Süper Lig kariyerinde daha fazla gol pası verdiği tek takım arkadaşı Arouna Kone (4; Sivasspor).

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393