Olay, 23 Mayıs 2024 akşamı Canik ilçesindeki Gülsan Sanayi Sitesi 46’ncı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre; A.C., çay ocağında olduğu sırada husumetlisi S.T.’nin silahlı saldırısına uğradı. S.T. kaçarken, vücuduna 7 mermi isabet eden A.C. kanlar içerisinde kaldı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. A.C., arkadaşı tarafından götürüldüğü özel hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Silahlı saldırı ile ilgili çalışma başlatan polis, KGYS kameralarını izleyip, olaydan 1 gün önce şüpheli ile arkadaşı İ.B.’nin, A.C.’ye ait dükkanın önünden otomobille geçtiğini tespit etti. Polis, İ.B.’yi, S.T.’ye yardım ettiği suçlamasıyla yakalayıp gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli ifadesinde, "S.T., benim arkadaşım olur. 'Kafam bozuk' dedi ve kendisini alıp bir yerlere gittik. Ben kendisine yardım etmedim, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

S A M S U N’ D A C I N A Y E T D A V A S I N D A D O S Y A ‘ S U C 1391020 413139 600X337

Şüpheli, çıkarıldığı hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gürcistan’a kaçan S.T. ise bir süre önce yakalanıp tutuklandı.

SEGBİS İLE BAĞLANDI

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İ.B. hakkında ‘Kasten öldürme’, ‘Suça yardım etme’ ve ‘Suçun tekerrür etmesi’ suçlarından, S.T. hakkında ‘Kasten öldürme’, ‘Ruhsatsız silah taşıma veya bulundurma’ ve ‘Suçun tekerrür etmesi’ suçundan, U.D. hakkında ise ‘Azmettirme’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame, Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın bugün görülen duruşmasına tutuklu sanıklar U.D. ve S.T., SEGBİS ile katıldı. A.C.’nin kardeşi M.C. ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

Sanık tarafı, başka bir suçtan cezaevinde bulunan S.B.’nin (41) tanık olarak dinlenmesini istedi. SEGBİS ile bağlanan S.B. ifadesinde, “S.T.’yi öldürmem için para almadım, bana teklif edilmedi. Kaldı ki böyle bir şey olsa da S.T. için kabul etmezdim. A.C.’nin kardeşinden para aldım ama S.T.’nin vurulması için para almadım. Başka bir konu için alınmış bir paradır” dedi.

S A M S U N’ D A C I N A Y E T D A V A S I N D A D O S Y A ‘ S U C 1391022 413139 600X337

Mahkeme heyeti, tanık ve sanıkları dinledikten sonra kararını verdi. Mahkeme, A.C.’nin ölümünün 2020 yılında öldürülen Y.C. cinayetiyle bağlantılı olduğuna karar verip, dosyayı 2023 yılında yargılanmasına başlanan, 45 sanığın bulunduğu ‘Suç örgütü’ davasıyla birleştirmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. (DHA)