banner388

Yüzlerce vatandaş bir araya geldi

Geleneksel olarak gerçekleştirilen,  Karadede Panayırının 7. gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panayır renkli görüntülere sahne oldu.

Yüzlerce vatandaş bir araya geldi

Geleneksel olarak gerçekleştirilen,  Karadede Panayırının 7. gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panayır renkli görüntülere sahne oldu.

03 Eylül 2017 Pazar 21:09
Yüzlerce vatandaş bir araya geldi

Osmanlı tarihinde, 1700 yılarında başlayıp 1967 yılına kadar gerçekleştirilen ancak daha sonra gerçekleştirilmeyen panayır, 2011 yılında kurulan GÖKDER tarafından yeniden düzenlendi.

Samsun Bafra ilçesinde gerçekleştirilen panayır yoğun ilgi gördü ve panayıra CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Oyunların oynandığı panayırda düzenlenen güreş müsabakasının galibi ve 14 bin liranın  sahibi Şaban karakoç oldu.Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turgut Demir bir teşekkür konuşması yaptı. Demir, “Karadede Panayırı Gökçeağaç Mahallesi'nde 1700'lü yılların başından 1969 yılına kadar aralıksız her yıl 6 Mayıs'ta düzenlenmiş en az 300 yıllık geçmişe sahip bir panayırdır. Panayırın adı köy mezarlığına da adını veren ve aynı mezarlıkta kabri bulunan ve halk arasında Kara Dede denen zattan gelmektedir. Panayırda bu zata atfen düzenlenmektedir. Adını kabrinin de bulunduğu köy merkez mezarlığına veren ve yine adına 300 yıldan fazla süredir panayır düzenlenen Karadede ise bir Anadolu erenidir. 1969 yılından itibaren düzenlenmeyen panayır 2011 yılında kurduğumuz GÖKDER tarafından yeniden canlandırılarak düzenlenmeye başlandık. Kamyon kasasında başladığımız yolculuğun sonunda 7 yıl sonra dünyaya tanıttık” ifadelerini kullandı.

Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı panayırda konuşma yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, GÖKDER yönetimine teşekkür etti.

Birçok eğlencenin gerçekleştirildiği panayır, Küçük İbo konseri ile sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Bafra HaberSamsun Ahb Er
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.