banner388

YÖREX Fuarı’nda Samsun’a yoğun ilgi

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen ‘Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı’na (YÖREX) Samsun ürünleri damga vurdu. Yöresel ürünler ise fuara katılan ve Samsun TSO tarafından açılan Samsun standına ilgi büyük oldu. 

YÖREX Fuarı’nda Samsun’a yoğun ilgi

Antalya Ticaret Borsası ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen ‘Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı’na (YÖREX) Samsun ürünleri damga vurdu. Yöresel ürünler ise fuara katılan ve Samsun TSO tarafından açılan Samsun standına ilgi büyük oldu. 

13 Eylül 2017 Çarşamba 15:52
YÖREX Fuarı’nda Samsun’a yoğun ilgi

Samsun Haber-Samsun TSO tarafından açılan Samsun standına fuarı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya olmak üzere Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. 

Bu yıl sekizincisi düzenlenen 'Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünleri Fuarı'na, 200 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda 124’ü oda ve borsa, 16’sı kalkınma ajansı, 70’i kurum olmak üzere 400’ü aşkın katılımcı yer aldı. Fuara katılan ve stand açan Samsun TSO, Samsun ürünlerini tanıtırken büyük ilgi gördü. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Odası’nın yöresel ürünlerle yer aldığı fuara Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Beytekin, Orhan Bülbüloğlu ve Oğuzhan Serinkaya ile birlikte 43 meclis üyesi katıldı.

Yerel ürünler tezgahlarda 

Samsun TSO tarafından açılan standa yerel ürünler olarak sergilenen, Çarşamba’nın kıvratması, Bafra’nın nokulu, pidesi, pirinci, Terme’nin pirinci, Vezirköprü’nün semaveri ve süpürgesi ile Samsun lokumu ve simidi gibi çeşitli yöresel ürünler bu yıl da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, standa ziyarette bulunan, Bakanlar Çavuşoğlu ve Elvan ile birlikte TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na Samsun ürünleri hediye etti ve ardından ürünlerin tadına bakan bakanlar ile bir süre sohbet edildi. 

"YÖREX, sekiz yıldır bu amaca hizmet ediyor"

Türk kültütrünün çok derin ve köklü olduğunu, bu yüzden dünyaya tanıtılması gerektiğini söyleyen Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bu bağlamda Antalya Ticaret Borsamız tarafından 2010 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen YÖREX Fuarı’nı oldukça anlamlı bulunuyorum. Türk kültürü çok derin, çok köklü bir kültür, ülkemizin dört bir yanında dünyaya tanıtılması gereken çok önemli değerlerimiz var. YÖREX, sekiz yıldır bu amaca hizmet ediyor. Biz de Samsun TSO olarak yöresel ürünlerimizi daha çok kişiye tanıtmak amacıyla fuara katılım sağlamaya özen gösteriyoruz. Samsun yöresel ürün yelpazesi geniş bir ilimiz. Çarşamba’nın kıvratması, gevrek simidi, sekiz köşe kasketi, Bafra’nın pidesi, nokulu, kaymaklı lokumu, pirinci, Terme’nin pidesi, pirinci, Samsun’un simidi, pidesi, lokumu. Bunlar tüm dünyanın tanıması gereken lezzetler. Ancak tüm bu değerlerimizi koruma altına almamız ve ekonomik değer elde edecek şekilde dünya pazarlarına sunmamız gerek. Bunların doğru tanıtımı istihdam ve refah demek, turizmin gelişmesi demek. Oda olarak bunun çabasındayız” dedi.


 

Son Güncelleme: 13.09.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.