banner388

Yılın Ahisine Kaftan Giyme Töreni Düzenlendi

Samsun'da, 'Yılın Ahisi' seçilen demirci İbrahim Germi'ye, hazırlanan törenle 'Ahilik Kaftanı' giydirildi.

Yılın Ahisine Kaftan Giyme Töreni Düzenlendi

Samsun'da, 'Yılın Ahisi' seçilen demirci İbrahim Germi'ye, hazırlanan törenle 'Ahilik Kaftanı' giydirildi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 13:35
Yılın Ahisine Kaftan Giyme Töreni Düzenlendi

Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi'nde programa; Samsun Vali Yardımcısı Metin Borazan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, Samsun Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük ileSamsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, meslek odası başkanları veesnaflar katılım gösterdi. Programda açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Biz kuruluşlarımızla birlikte ahiliği yaşatmaya çalışıyoruz. Ama bazı şeyleri günümüz şartlarında kaybetmiş bulunuyoruz. O zamanki ağır cezalar, manevi cezalar, 'pabucu dama atılmak' gibi uygulamaları bu günkü şartlarımızda uygulanmıyor. Biz ayakta dururken maneviyatımızı yitirmememiz ve eski günlerimize dönmemiz lazım. Zaman geçtikçe bu gelenekleri unutuyoruz. Çeşitli etkinliklerle ahiliği hatırlatmamız lazım" dedi.
Konuşma sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu ‘Şed Kuşatma Töreni'ni canlandırıldı. Ardından 'Yılın Ahisi' demirci İbrahim Germi'ye kaftanı giydirildi ve daha sonra etkinliklere katılan vatandaşlara ahilik pilavı ikramı sunuldu.
 

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:07
Anahtar Kelimeler:
TörenAhilikKaftan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.