banner388

Uzun: “Bu zulmü yapanlara lanet olsun”

Hak-İş Sendikası Samsun Temsilcisi Ziya Uzun, Suriye'de Esad rejimi katliamlarına bir yenisini daha eklediğini söyleyerek “Bu zulmü yapanlara lanet olsun” dedi

Uzun: “Bu zulmü yapanlara lanet olsun”

Hak-İş Sendikası Samsun Temsilcisi Ziya Uzun, Suriye'de Esad rejimi katliamlarına bir yenisini daha eklediğini söyleyerek “Bu zulmü yapanlara lanet olsun” dedi

09 Nisan 2017 Pazar 13:00
Uzun: “Bu zulmü yapanlara lanet olsun”

Samsun Haberleri - Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (Hak-İş) Samsun Temsilcisi Ziya Uzun, Geçtiğimiz günlerde Suriye'de Esad rejimi katliamlarına bir yenisini daha ekleyerek hata üstüne hata yaptığını söyledi. Uzun, “Suriye’de Esed rejimi, İdlib kentindeki Han Şeyhun beldesine geçtiğimiz güm sabah saatlerinde düzenlenen kimyasal silah saldırısında 100'den fazla sivil ölürken, çoğu çocuk 500 sivil de gazdan etkilendi. Bu katliamı hangi canlı yapabilir. Suriye geçici hükümetinin Sağlık Bakanı Ferras açıklama yapıyor. Han Şeyhun ilçesinin kuzey mahallesi Sohoy uçaklarının zehirli gaz taşıyan roketlerine hedef olduğunu, 100’den fazla sivil öldüğünü söylüyor. İlk müdahaleyi yapan doktorlar da, saldırıya maruz kalanların istifra ettiklerini ve ağızlarından köpükler çıktığını belirtiyor. Bölgede yaşayan ve gazdan etkilenen çok sayıda yaralı olduğunu tüm dünya gördü. Bunlar arasında kadın, çocuk ve yaşlı kişiler de vardı.

“Bırakalım da O İnsanlar Ölsün mü?”

Bütün dünyada tepkileri üzerine çeken katliam ile birlikte Esad rejimi, son 12 günde 4 defa sivillere yönelik klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısı düzenlemiş olduğunu söyleyen Başkan Uzun, “Bırakalım bütün çocuklar, kadınlar, yaşlılar orada yaşayan bütün insanlar ölsün mü? Bu katliamlara bu gün sesimizi çıkartmayacaksak ne zaman çıkartacağız. Ülkemize Suriye’den ve zulme uğrayan diğer Orta Doğu ülkelerinden insanlar, din kardeşlerimiz geliyor. Biz o insanlara kucak açıyoruz. Hükümet Suriye konusunda doğru politika izliyor. Biz önce insan olarak bu insanların ölmesine, zarar görmesine müsaade etmiyoruz. Bu yaşanan olayları bir daha yaşanmaması üzerine lanetle kınıyoruz” diye konuştu.

Ekrem BİRCAN

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberleriHakiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.