banner388

Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Samsun'da Yapılacak

Her yıl Türkiye'nin farklı bir şehrinde yapılan Mavi Bayrak ödül töreni, bu yıl Samsun'da yapılacak.

Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Samsun'da Yapılacak

Her yıl Türkiye'nin farklı bir şehrinde yapılan Mavi Bayrak ödül töreni, bu yıl Samsun'da yapılacak.

02 Haziran 2016 Perşembe 14:38
Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni Samsun'da Yapılacak

50 ülke arasında 2.sırada yer alan Türkiye'de Mavi Bayrak kazanan 444 plaj, 21 marina ve 12 yat törenle bayraklarını teslim alacak.Samsun Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni” 4 Haziran Cumartesi günü saat 18.00-19.30 arasında Fener Plajı'nda düzenlenecek.
Mavi Bayrak'a sahip 444 plajla ikinci sırada yer alan Türkiye'de Mavi Bayrak törenine Samsun olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz bu şehirde yatırım üstüne yatırım yaptık. En bariz örneği 50 milyon euroluk bir yatırım olan atık su arıtma tesisi. Bu ne Ordu’da ne Trabzon’da ne de Giresun’da var. Samsun olarak Mavi Bayrak'ı çoktan hak etmiştik. Şimdi bu törene ev sahipliği yapmak bizi gururlandırıyor. Çevremiz ve sahillerimiz konusunda çok duyarlıyız. Bunun en önemli göstergesi de alınan Mavi Bayrak" dedi.
                       
“PLAJLARIMIZDA HER TÜRLÜ OLANAK MEVCUT”

Başkan Yılmaz, Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın belirtmek istediği çevre ve turizm konusundaki tüm kriterlere uyması durumunda hizmet sunan Fener Plajı'nın Mavi Bayrak ile onurlandırıldığını belirterek, “Mavi Bayrak almak için yüzme suyu kalitesi, deniz suyu analizlerinin ilanı ile çevre eğitimi ve bilgilendirme gibi kriterler kontrol ediliyor. Biz tüm kriterleri başarıyla geçtik. Plajımıza daha önce hiç bir yerde olmayan çocuklarımız için özel hazırlanmış tuvaletlerimizi de yaptık. Sadece çocuklarımızı değil engelli bireylerimiz için özel alanlar oluşturduk. Engellilerimiz burada hiçbir engel ile karşılaşmayacak. Bunun için her türlü olanak mevcut" sözlerini belirtti.
 
MAVİ BAYRAK NEDİR?

Mavi Bayrak ödülüne sahip olan plajda, deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı, titizliği bununla birlikde plajı kullananların güvenliğini ve plaja ilişkin donanımın tamamlanmış olduğu belgelenmiş ve garanti altına alınmış oluyor, bununla birlikde daha da önemlisi, bu garanti uluslararası alanda da onay görünüyor. Bu sebeple tatil düşüncesinde olan yerli ve yabancı turistler, öncelik olarak mavi bayrak ödüllü plajı olan tesisleri tercih ediyor. Bu açıdan uluslararası turizm pazarında Türkiye avantajlı konumda.
 

Son Güncelleme: 04.06.2016 15:33
Anahtar Kelimeler:
Döviz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.