banner388

Tekkeköy’e Dev Proje

Tekkeköy'de Tekkeköy Arkeoloji Vadisinden başlayıp ilçe merkezinden geçen ve Lojistik Köy’e doğru devam eden dere, DSİ tarafından yaklaşık 15 milyon lira harcanarak ıslah edilecek ve turizme kazandırılacak. 

Tekkeköy’e Dev Proje

Tekkeköy'de Tekkeköy Arkeoloji Vadisinden başlayıp ilçe merkezinden geçen ve Lojistik Köy’e doğru devam eden dere, DSİ tarafından yaklaşık 15 milyon lira harcanarak ıslah edilecek ve turizme kazandırılacak. 

09 Şubat 2017 Perşembe 17:03
Tekkeköy’e Dev Proje

Samsun Haber - Tekkeköy merkezde bulunan derenin ıslah edilmesi için harcanacak yaklaşık 15 milyon liralık projenin ihalesinin ardından çalışmaların başlaması için imzalarda atıldı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın katılımıyla DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile yüklenici firma temsilcileri arasında atılan imzaların ardından dev projenin çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

‘Tekkeköy’de değişim bizimle başladı’

Tekkeköy'ün AK Parti iktidarıyla birlikte çok büyük değişim ve dönüşüm hamleleri yaşıdığını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Tekkeköy’de değişim bizimle başladı. Bu değişimi her alanda ilçemizin her mahallesinde her sokağında görmek mümkün. İşte bu değişim ve gelişim atağı yerel yatırımlarımızın beraberinde dev devlet yatırımları ile aralıksız devam ediyor. Devlet Su İşleri bütçesine alınan dere ıslah çalışmaları kapsamında Tekkeköy merkezinde bulunan ve Arkeoloji vadisinden başlayıp Lojistik Köy'e kadar uzanan derenin ıslah edilmesinin yanında turizme kazandırılması için çalışmalar artık başlıyor. İhalesi ve imzaları atılan proje ile Tekkeköy’ün merkezindeki dere göletler, yürüyüş parkurları, köprüler, banklar, ışıklandırmalar, bisiklet yollarının yanında derenin tabanı ve etrafı doğal taş elemanları ile kaplanarak eşsiz bir alan haline dönüştürülerek turizmin hizmetine sunulacak.

Bambaşka Bir Görünüme Kavuşacak

Büyükşehir Belediyesi ve DSİ Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttülen çalışma ile çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerdeki ıslah çalışmalarının başlatıldığını açıklayan Başkan Togar, ‘‘Yürütülen çalışmalar sonunda, sel ve taşkın tehlikesi bulunan, çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dereler bambaşka bir görünüme kavuşarak bir doğa harikası haline gelecek. Bu kapsamda ihalesi, protokolü ve imzaları tamamlanan ilçemiz merkezindeki çalışmayı büyük bir heyecanla bekliyoruz. 15 milyon liralık bu büyük yatırım sel ve taşkın ile dere ıslahının yanında en önemlisi insanların kullanabileceği aktif bir yaşam alanına dönüştürülmesi ve turizme kazandırılması olacak’’ şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.