banner388

Tekkeköy’de satacak yer kalmadı

Samsun Tekkeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tansu Çıkış, Tekkeköy Belediyesi'nin borçları karşısında taşınmazlarını kar etmeden sattığını iddia etti.

Tekkeköy’de satacak yer kalmadı

Samsun Tekkeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tansu Çıkış, Tekkeköy Belediyesi'nin borçları karşısında taşınmazlarını kar etmeden sattığını iddia etti.

09 Mayıs 2017 Salı 12:35
Tekkeköy’de satacak yer kalmadı

Samsun Haber: Samsun Tekkeköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Tansu Çıkış, ilçe belediyesine ait pek çok taşınmasın kamuya yada özel sektöre borç karşılığı satıldığını belirterek, "Aşağıçinik Belediye binası da sattılar" dedi. Çıkış açıklamalarında, belediyenin 40 milyon lira borcunun olduğunu ve borç karşılığında taşınmazların birer birer satıldığını açıkladı.


Hedefhalk.com adresinde yer alan habere göre, CHP Meclis Üyesi Tansu Çıkış belediyenin gerçekleştirdiği satışların kar getirmediğini öne sürerek, "Son olarak, Tekkeköy Belediyesi'nin SGK prim borcuna karşılık Kredi Yurtlar Kurumu'na 25 yıllığına tahsis edilen Aşağıçinik Belediye Binası'nın mülkiyeti arazisiyle birlikte kuruma 1 milyon 600 bin lira bedelle devredildi. Bu teklife CHP grubu olarak karşı çıktık ancak oy çokluğu ile meclisten geçti." ifadelerini kullandı.


Yaptığı açıklamalarda "Tekkeköy'de satacak yer kalmadı" diyen Tansu Çıkış, "Tekkeköy Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan arazi Cengiz Holding'e verildi. Tekkeköy Mağaraları, Bayraktepe Tomruk Restoran 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. CHP Milletvekili Hayati Tekin'in belediye başkanlığı döneminde yapılan spor salonu 25 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. Ayrıca İlkadım Sanayi bölgesinde 5 bin metrekare büyüklüğünde soyunma kabini ve her şeyi yerinde olan futbol sahasının satış hazırlıklarını başlattılar. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Belediyeyi iyi yönetmiyorlar" açıklamalarında bulundu. 

Zekeriya FIRAT

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.