banner388

SAMTİAD turizme hayat verecek

Samsun Turizm ve İşadamları Derneğinin (SAMTİAD) açılışı Samsun basınının da yoğun katılımıyla gerçekleşti.  

SAMTİAD turizme hayat verecek

Samsun Turizm ve İşadamları Derneğinin (SAMTİAD) açılışı Samsun basınının da yoğun katılımıyla gerçekleşti.  

27 Kasım 2017 Pazartesi 18:29
SAMTİAD turizme hayat verecek

Samsun Haber - Samsun sevdalısı 40 dernek üyesinin katkılarıyla Samsun Turizm İşadamları Derneği (SAMTİAD) Samsun basınının yoğun katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştiren SAMTİAD Kurucu Başkanı Hakan Çakır derneğin 14 Kasım 2017 tarihinde resmen kurulmuş olduğunu duyurarak “Derneğimizin şuan için 40 üyesi bulunmaktadır. Yani Samsun’un turizmine, ekonomisine, sosyal ve kültür anlamda kalkınmasına gönül vermiş Samsun sevdalısı 40 üyemizin katkılarıyla derneğimizin kuruluşunu gerçekleştirdik” dedi.

“Biz bu işe gönül verdik”

SAMTİAD Kurucu Başkanı Hakan Çakır derneğe katkı sağlayan işadamları, turizmciler ve diğer sektörlerden insanlar olacağının bilgisini vererek, “Çünkü biz Samsun’un gerçekten ciddi anlamda turizm potansiyelinin daha da üstün olduğuna inanıyoruz.  Ama bunu çokta yansıtamadığı için özellikle tanıtım noktasında sıkıntılarımız eksikliklerimiz olduğu için biz bir STK olarak bu işe gönül verdik. Tabi ki resmi kurumlarda, özel kuruluşların ve diğer sivil kuruluşların hep beraber işbirliği içinde Samsun’umuzun daha iyi yerlere gelmesi için hak ettiği kazanımları elde edebilmesi için mücadele edeceğiz inşallah. Tabi faaliyet alanları turizm ve işadamları derken biz faaliyet alanını sadece ikisi olarak sınırlamıyoruz. Çünkü turizm çok geniş bir yelpaze yani 54 farklı faaliyet alanına hizmet eden turizm o yüzden sadece iş değil sosyal anlamda, kültürel anlamda faaliyette barındırıyor. Önemli noktalardan bir tanesi de aslında eğitimdir. Derneğimiz sadece bu işi işadamları olarak veya turizm olarak düşünmüyor. Bunu yanında derneğimiz içinde alanında uzman kişiler var. Üniversiteden arkadaşlarımız, Milli eğitimden arkadaşlarımız var. Çünkü bunun bilincinin olmadığına inanıyoruz. Bu yüzden de faaliyetlerde eğitimde bir nokta olacak. Ciddi plan ve programlarımız var. Yerel, ulusal ve uluslararası projeler yürütmek istiyoruz. Samsun’un tabi ki bildiğiniz gibi çok turizm anlamında geniş bir kitleye hitap edebilecek potansiyeli var” diye konuştu.

SAMTİAD Kurucu Başkanı Hakan Çakır yaptığı konuşmanın ardından dernek üyeleriyle birlikte açılış için onore edilen pastayı kesti.

Haber: Müberra TAŞÇI

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberSamstiad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-11-28 08:46:45

üreticiliğinin tanıtılması demek samsun için önemli istihdam demek kır turizmin tanıtılamsı demek kırsal bölgenin kalkınması demek

Avatar
misafir 2017-11-28 12:46:00

nerde samsun asarcık belediye başkanı nerde samsunun MHP millet vekili ne samsun açılışında nede tanıtımında var halktan kaçıyorlar