banner388

Samsun’un göç alan tarihi ilçesi!

Samsunhaber.com’u ofisini ziyaret eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Haber Müdürümüz Nevin Aydoğan’ın soruları cevapladı.

Samsun’un göç alan tarihi ilçesi!

Samsunhaber.com’u ofisini ziyaret eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Haber Müdürümüz Nevin Aydoğan’ın soruları cevapladı.

24 Ekim 2017 Salı 19:35
Samsun’un göç alan tarihi ilçesi!

Samsun Haber Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Samsunhaber.com’un konuğu oldu. Samsunhaber.com’un haber merkezini gezen Edis, Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şencan ve çalışanlarla bir süre sonra sohbet ettikten sonra Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan’ın sunduğu programa katılarak, soruları yanıtladı.

Vezirköprü’nün bölgenin en geniş yüz ölçümüne sahip olan ilçesi olduğunu belirten Edis, geniş bir alanda hizmet veriyor olmanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Edis, Vezirköprü’de yaptıkları çalışmalardan, geleceğe yönelik planlarında ve ilçelerinin sorunlarından bahsetti.

“Yabani Hayvanların Yaşayacağı Alanlar Oluşturuyoruz”

Sözlerine Vezirköprü’de bulanan Şahinkaya Kanyon hakkındaki projelerini anlatarak başlayan Edis, “Biz kanyonumuzu görücüye çıkardık ama şu anda altyapı eksikliklerimiz var. Bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Sosyal tesisler ve insanların gelip gece konaklayabileceği yerler gerekli. Şahinkaya Kanyonunun az ötesinde yer alan 350 dönümlük Vezirsu Mesire Alanımız var. Bu alanı önümüzdeki yıl 3000 dönüme çıkaracağız. Yabani hayvanların yaşayacağı alanları oluşturuyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile bunun protokolünü imzaladık” dedi.

“Güneş Enerjisinde Elektrik Üreteceğiz”

Tarımı güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Edis, “Sulama kanalında bir problem yaşanıyordu. 10 güne kadar bunun da biteceği müjdesini aldık. İnşallah 8 köyümüz daha bu süreç zarfında sulanmaya başlayacak. Bununla birlikte serayı kurduk. Soğuk hava depomuzu ve hali ihaleye çıkarıyoruz. 2500m3’luk soğuk hava deposu ve hali birlikte Vezirköprü’müze kazandıracağız”

“Güneş enerjisi santrali kuruyoruz. Bu şekilde elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Bu bize heyecan veriyor. Bu şekilde hem elektriğimizin masrafını çıkaracağız hem de yapılan hesaplamalara göre aylık 50 bin TL belediyemizin kasasına girmiş olacak. Bu çok önemli. Artık kendi masraflarımız kendimiz çıkarmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“2019’a Kadar Projelerimiz Tamamlayacağız”

16 Nisan Referandumunda Vezirköprü’de çıkan yüzde 77’lik ‘evet’ oyunun kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Edis, Haber Müdürümüz Nevin Aydoğan’ın 2019 yerel seçimlerinde ‘Tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?’ şeklindeki sorusunu ‘Şu anda ona karar vermedik. Takdir genel merkezimizin ve halkımızındır. Biz alnımıza ne yazıldıysa, kaderimizde ne varsa göreceğimize inanıyoruz. Şu anda görevimizi tamamlamak için çalışıyoruz. Yaklaşık 1,5 yıllık bir süreç var. Bu süre zarfında görevlerimizi en iyi şekilde tamamlamaya çalışıyoruz” ifadeleri ile cevapladı.

Vezirköprü’nün hak ettiği yere gelmeye başladığı belirten Edis, “Vezirköprü artık göç veren değil, göç alan nüfusu artan bir ilçe konumunda. Bu ne kadar güzel bir mutluluk” şeklinde konuştu.

Haber: Nevin AYDOĞAN – Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 25.10.2017 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.