banner388

Samsunspor ne kadar para kaybetti?

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Karadeniz ekibi bu yıl hedefinden uzak bir görüntü sergiledi.

Samsunspor ne kadar para kaybetti?

Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Karadeniz ekibi bu yıl hedefinden uzak bir görüntü sergiledi.

02 Haziran 2017 Cuma 17:16
Samsunspor ne kadar para kaybetti?

Samsun Haber - 5 sezondur TFF 1.Lig'de mücadele eden Samsunspor, Süper Lig hedefini gerçekleştirmeyi önümüzdeki sezona bıraktı.

Süper Lig'in süper gelirlerine sahip olamadı

Eğer Karadeniz ekibi Süper Lig'e çıksaydı, ekonomik anlamda sıkıntı içinde olan kulübün maddi olarak nefes alması sağlanacaktı. Zira Süper Lig gelirleri düşünüldüğünde ekonomik olarak getirisi tartışılmaz boyutta.

Toplam 20-30 milyon dolar sahip olma fırsatını tepti

Süper Lig'in yayın gelirlerini düşündüğümüzde sadece ayak bastı parası olarak dahil 9 milyon 150 bin dolar kazanacaktı. Süper Lig'de ortalama bir performans sergilediği hesaplanırsa yaklaşık olarak 10 milyon dolarda buradan kasasına koyma fırsatını geri tepti. Bu rakamlara maç hasılatı, stat gelirleri, forma satışı, sponsorlar ve Spor Toto teşkilatından gelen paralar eklendiğinde de ortaya ortalama olarak 25- 30 milyon dolar arası bir para  çıkıyor. Haliyle ekonomik anlamda problem yaşayan Samsunspor için bu yıl ve Süper Lig'e çıkılamayan her sezon müthiş kayıp anlamını taşıyor.

Son Güncelleme: 03.06.2017 15:02
Anahtar Kelimeler:
Samsunspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.