banner388

Samsunlu müthiş Türk

Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gecede 'Yılın Bilişimcisi' ödülünü alan Samsunlu Mert Can Coşkuner, yakaladığı başarıyla gönülleri fethetti. 

Samsunlu müthiş Türk

Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gecede 'Yılın Bilişimcisi' ödülünü alan Samsunlu Mert Can Coşkuner, yakaladığı başarıyla gönülleri fethetti. 

12 Ocak 2022 Çarşamba 10:30
Samsunlu müthiş Türk

Samsun Sheraton Otel'de yapılan gecede ödülünü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı yarım asırlık gazeteci İlnur Çevik'in elinden kendisi İrlanda'da olduğu için babası Mehmet Ali Coşkuner aldı. 

MERT CAN COŞKUNER KİMDİR?

Mert Can COŞKUNER 28.11.1993 de Samsun da doğdu. İlk ve orta eğitimini Atatürk İlköğretim Okulunda, lise eğitimini Samsun un tanınmış liselerinde 19Mayıs Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünde onursal derece ile bitirdi. Bitirme projesi olan “Akıllı Çöp Kutusu ve Toplama Sistemi” projesi TÜBİTAK Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programınca desteklendi ve ege bölgesinde yapılan “ V. Genç Beyinler Yeni Fikirler “ bitirme projesi fuarında 1. oldu. 

Lisans eğitimi sonrasında siber güvenlik alanına yönelen Mert Can COŞKUNER, 2017 de HAVELSAN siber güvenlik kış kampında aldığı siber güvenlik alanında çalışmaya başladı.
Yüksek Lisans eğitimini TOBB Üniversitesi'nde Bilgi Güvenliği ve Sakarya Üniversitesi'nde Siber Güvenlik olarak tamamladı. 

2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı, Türkiye’nin en büyük savunma sanayi firmalarından olan STM Savunma Teknolojileri bünyesinde Türk Silahlı Kuvvetleri Siber Savunma Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele gibi kritik kuruluşlarla çalışan Mert Can COŞKUNER NATO Kilitli Kalkan Tatbikatına Türk Silahlı Kuvvetleri davetlisi olarak katılarak Türkiye’yi temsil etti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan sonraki kariyerine 2019 yılında Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketi TRENDYOL u satın alan Dünyanın en büyük şirketlerinde ALİBABA da devam eden Mert Can COŞKUNER 2021 yılında siber güvenlik teknik ekip lideri olarak devam ettiği kariyerini yurtdışına taşıyarak dünyanın en değerli şirketlerinden birisi olan AMAZON da siber güvenlik mühendisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Mert Can COŞKUNER şu anda 1.5 milyondan fazla çalışanı olan Amazon bünyesinde tüm çalışan ve aday verilerinden sorumlu 30 kişilik bir siber güvenlik ekibinde kariyerini sürdürmektedir. 

Mert Can COŞKUNER 2018 yılından itibaren araştırmalarını eğitim ve sunumlarla sektöre aktarmakta; Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Siber Güvenlik Kümelenmesi Kampları gibi kurum ve kuruluşların etkinliklerinde eğitimler vermektedir. Yurtiçi eğitimlerinin yanı sıra, uluslararası siber güvenlik konferanslarına davetli konuşmacı olarak katılan Mert Can COŞKUNER; Avusturya, İspanya, Yunanistan, Amerika, Singapur, Yeni Zelanda, Avusturalya gibi pek çok ülkede yüksek nitelikli uluslararası konferanslarda siber güvenlik araştırmalarını sunmaya devam etmektedir.  
 

Son Güncelleme: 12.01.2022 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buqra 2022-01-12 10:37:29

helal olsun kardeşimize başarılarının devamını dilerim

Avatar
osman 2022-01-12 11:52:52

Müthiş türk ü jeff bezos a kaptırmışız. :)

Avatar
ÇETİN 2022-01-12 12:17:57

19 MAYIS ÜNİVERSİTESİ bu ve benzeri başarılı gençlere kapın açık mı...????? yoksa ilgi alanına girmiyor mu..!!!!????? neden bu ve benzeri konularda kurumsallaşmıyorsun..???!! ...senden çok sonraları kurulan (Antalya,kayseri, Antep gibi..) tıp fakülteleri dünya çapında işler yapıyor..ya siz...!!!???..ortalıkta hiç yoksunuz...kayıp ilanı mı bekliyorsunuz..??!!..kurulalı yarım asrı geçti de...merakımız ondandır....

Avatar
Celal 2022-01-12 13:01:13

MaşAllah aynı babası

Avatar
Üzgün vatandas 2022-01-12 21:09:54

Omü dr hocalarından birinin özel hasta kabul ettiği mekanında galoş sepeti bir adam boyunda. Her bir galasu giyen hasta 400 tl bırakıyor.devket hastahanesinden kalabalık.narkoz verilerek yapılan işlemler ayrıca ikinci ücrete tabi ve yazdığı reçete nedense geçerli değil.ya paranızla alacaksınız ya sağlık ocağına yeniden yazdiracaksiniz...şu marketlere gelen milyonluk cezalar bu doktorlara yazılmalı.doktorlar sadece adı hastahane olan mekanlarda çalışmalı..

Avatar
İbrahim Yıldırım 2022-01-12 21:44:39

Kutluyorum kendisi gibi değerli gençler yetiştirmenin diliyorum