banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunhaber.com Canik İftar Sofrasında

Samsunhaber.com olarak Canik Belediyesinin her akşam düzenlediği iftar sofrasına konuk olduk.

banner269

Samsunhaber.com Canik İftar Sofrasında

Samsunhaber.com olarak Canik Belediyesinin her akşam düzenlediği iftar sofrasına konuk olduk.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 12:44

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ve Haber Müdürü Nevin Aydoğan, Canik Belediyesinin her akşam düzenlediği iftar sofrasına konuk oldu. İftar yemeğine AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eller’de katıldı. Yaklaşık üç bine yakın insan ezanın okunmasıyla birlikte Canik’te bulunan meydanda orucunu açtı.

“Meydanımız her gün cıvıl cıvıl oluyor”

Canik’te yapılan iftar sofrası ve etkinliklerin mütevazı olduğunu ifade eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, “Buraya her gün üç bine yakın insan geliyor. Meydanımız her gün cıvıl cıvıl oluyor. Burası insanların ailesiyle beraber gelebileceği bir yer. Temelde amacımız sadece bir yemek vermekten ziyade o Ramazanın kültürünü ve maneviyatını yaşatmak. İftar sonrasında da etkinliklerimiz devam ediyor. Bizler, ‘ah nerde o eski Ramazanlar’ dediğimiz kavramı buradaki çocukların görmesini istiyoruz. Ramazan kardeşlik, bereket ve paylaşmaktır. Çocuklar için kurulu oyuncaklarımız var. Çok düşük ücretlerle çocuklarımız oynayabiliyor. Burada da temel amacımız para kazanmak değil. Semazen gösterileri, Hacivat ve Karagöz oyunu, ilahi gruplarımızda iftar sonrası halkımız için gösteriler sunuyorlar. Burada mütevazı bir ramazan etkinliği bulunmaktadır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.05.2018 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muzaffer kurt 2018-05-24 02:49:14

Yapanlardan edenlerden Allah razı olsun