banner388

Samsun’daki maça müfettiş heyeti görevlendirildi

Dün gece yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Çıkan olayların araştırılması için müfettiş heyeti görevlendirildi.

Samsun’daki maça müfettiş heyeti görevlendirildi

Dün gece yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Çıkan olayların araştırılması için müfettiş heyeti görevlendirildi.

07 Ağustos 2017 Pazartesi 12:10
Samsun’daki maça müfettiş heyeti görevlendirildi

Samsun Haber - Samsun’da dün Süper Kupa heyecanı yaşandı. Fakat, müsabaka anı ve sonrasında yaşanan olaylar maçı gölgede bıraktı. 

Müsabaka anında seyircilerin sahaya girmesi, saha içerisine bıçak atılması ve tribünler arasında yaşanan gerginlik, atılan ses bombaları- meşaleler yetkili makamların da gözünden kaçmadı. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlattı.

Bakanlıktan açıklama yapıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada,"06.08.2017 tarihinde, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen, Beşiktaş- Konyaspor Süper Kupa maçı sırasında meydana gelen üzücü olaylar neticesinde, seyircilerin sahaya inmesi ve yasak maddelerin sahaya sokulmuş olmasına ilişkin olarak, Bakanlığımızca bir müfettiş heyeti görevlendirilmiş olup; olay hassasiyetle soruşturulacaktır" denildi.

Bu çerçevede İçişleri Bakanlığınca bir takım düzenlemelere gidileceği belirtilerek şöyle denildi:
6222 Sayılı “Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi”ne dair kanun uyarınca, 81 İl Valiliği’nce, 9 Ağustos Çarşamba Günü, Valilerimiz başkanlığında, “İl Spor Güvenlik Kurulları” toplanarak, önceki tedbirlere ilaveten gerekli ek tedbirlerin alınması karara bağlanacaktır.
Halihazırda 6222 Sayılı Kanun’un 6. Maddesi uyarınca, statlar başta olmak üzere, tüm spor müsabakalarında, özel güvenlik tarafından alınan güvenlik tedbirlerine ilaveten, polis ve jandarma ekiplerince de gerekli takviye yapılacaktır.
Sahaya giren taraftarlar ile müsabakaların düzenlendiği alana, 6222 Sayılı Kanun’un 12. Maddesinde belirtilen, “Sahalara sokulması yasak olan maddeleri” sokanlar derhal tespit edilerek, kişiler hakkında, aynı kanunun 13. Maddesi uyarınca, gerekli adli ve idari işlem uygulanacaktır." 

Son Güncelleme: 07.08.2017 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2017-08-07 12:43:50

bu kadar patlayici malzeme bicak vs nasil girer demekki polis görev yapmadi. müfettise ne gerek var dagdaki cobanda biliyor sorun nerde kimde.yalan bos seylerile ugrasiyoruz gene. yerdeki cimemler bile stadyumda diyorki bu olaylar farkli. ilk macda cimenler kalkiyor yalan talan hersey var

Avatar
ali koç 2017-08-07 12:50:55

İnsanlarin Güvenligi Allah'a emanet bir yerde hata var ama nerede bir yerde korku var ama nerede bu kadar alet bıçak meşale nereden geliyor kilometrelerce yol geliyor bunlar samsun statina gelebiliyor yazık bizde futbol hırs yeri olmuş.kimi yAllah mismillah diye bağırıyor kimi bunları yuhluyor kimi Atatürk askerinin diye bağırıyor kimi bunları yuhluyor bu ne arkadaş böyle futbol olmaz yazık çok yazık bu ülkenin değerleri dini siyaseti futbol seyircisinin ağzına sakız olmamalı.ayrica kameralar çekiyor zarar veren gurup belli alın parasını acimayin bu gurubu coşturan bağırta da sorumluluk almalı.

Avatar
SAMSUNSPORLU 2017-08-07 15:12:06

STAD DA GÖREVLİ KONYALI POLİSLERİN ARAŞTIRILMASINI TAVSİYE EDERİM..

Avatar
Halil 2017-08-07 15:44:23

Bu konuda konyaspor gereken cezayi almalidir ayrica stada arama yapilmadan girise nasil izin verilir guvenlik ne yapiyordu

Avatar
ahmet 2017-08-07 15:49:53

saçma salak seylerle uğraşmaktan bi arpa boyu yol alamıyoruz 11 kişi bi topun peşinde koşsun gelsin milyon dolarlar hele o taraftar ulan sana ne faydası var bu işin aç bi kitap oku be