banner388

Samsun’da Fedakar Anne ve Eş Örneği

Samsun’da yaşayan Şahsenem Arslan, engelli 4 çocuğu ve diyaliz hastası eşine 30 yıldır bakıyor.

Samsun’da Fedakar Anne ve Eş Örneği

Samsun’da yaşayan Şahsenem Arslan, engelli 4 çocuğu ve diyaliz hastası eşine 30 yıldır bakıyor.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 16:26
Samsun’da Fedakar Anne ve Eş Örneği
Hala – Dayı çocukları olan Şahsenem ve Yaşar Arslan, 1969 yılında hayatlarını birleştirdi. Çiftin bu evlilikten 5 çocuğu dünyaya geldi. Biri işitme engelli olan çocukların 4’ü sağlıklı olarak dünyaya geldi ancak 3’ü geçirdiği kas hastalığı sonucu yatalak oldu. Canik ilçesi Başalan-Çangallar Mahallesi’nde 4’ü engelli 5 çocuk annesi 63 yaşındaki Şahsenem Arslan, bir de diyaliz hastası olan 65 yaşındaki eşi Yaşar Arslan’a da bakmasıyla inanılmaz fedakarlığı sayesinde insanlara ders veriyor.

SADECE BİR ÇOCUĞU SAĞLIKLI ŞEKİLDE BÜYÜDÜ

Akraba evliliği sonucu doğan 40 yaşındaki Turan Arslan, 38 yaşındaki Nuran Arslan, 37 yaşındaki Erkan Arslan, 35 yaşındaki Nurhan Arslan ve 33 yaşındaki Kıymet Arslan, 12 ile 15 yaşları arasında geçirdikleri çeşitli kas ve iskelet hastalıkları sonucu engelli hale gelirken, sadece en küçük çocuk olan Kıymet Arslan sağlıklı bir şekilde büyüdü. Anne Arslan, engelli çocuklarına ve diyaliz hastası olan eşi Yaşar Arslan’a evin en küçük çocuğu olan Kıymet Arslan’ın yardımıyla bakıyor.

ONLAR BENİ HİÇ ‘ ÜZMEDİLER ’ , HİÇ ‘ YORMADILAR ’

Çiftin Akraba evliliği sonucu dünyaya getirdiği çocuklarının 12-15 yaşına kadar hiç bir problemlerinin olmadığını ancak sonradan çeşitli kas ve iskelet rahatsızlarının görülmesi üzerine bu hale geldiklerini söyleyen 63 yaşındaki anne Şahsenem Arslan, “ Çocuklarımın yemeklerini yedirdim, elbiselerini giydirdim, dönmekte zorlandılar döndürdüm. Çocuklarım beni hiç yormadı, hiçte üzmediler.Bakımları çok zor ama bana hiç zor gelmiyor. Çocuklarım yaklaşık 30 senedir bu şekildeler. Gün geçtikçe daha çok yıpranıyorlar ” dedi.



FEDAKAR ANNE ‘ ŞEHİT ANNELERİNİ ’ UNUTMADI

Anneler Günü nedeniyle özellikle şehit annelerinin Anneler Günü’nü kutlayan Şahsenem Arslan, “ Bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Özellikle şehitlerimizin annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Benim hasta çocuğumda şehit olsaydı belki bu kadar üzüntüsü olmazdı ” diye konuştu.

ÇOCUKLAR ANNELERİN ‘ ANNELER GÜNÜNÜ ’ KUTLADI

38 yaşındaki Nuran Arslan ve 35 yaşındaki Nurhan Arslan da başta kendi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve şehit annelerin Anneler Günü’nü kutladılar.



DÜNYA SINAVINDAYIZ ‘ İNŞALLAH GEÇERİZ ’

Kendisinin de diyaliz hastası olduğunu ifade eden baba Yaşar Arslan, “ Hayat göründüğü gibi zaten zor ve bizi üzen insanlar var. Onların hayatımızda olmaması daha iyi olur bizim için. Ben 1989 yılından beri şeker hastasıyım. Şekerden dolayı da böbrek yetmezliği başladı. Haftada 3 gün diyalize gidiyorum. Bunlar Cenabı Allah’ın bize vermiş olduğu birer sınavdır. İnşallah bu sınavı başarılı bir şekilde geçeriz. ” diye konuştu. 

  
 
Son Güncelleme: 07.05.2016 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.