banner388

Samsun tarih için yenileniyor

Samsun'un tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Son olarak Saathane Projesi kapsamında bölgede bulunan 8 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Samsun tarih için yenileniyor

Samsun'un tarihi dokusunu gün yüzüne çıkartmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Son olarak Saathane Projesi kapsamında bölgede bulunan 8 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi.

16 Kasım 2021 Salı 19:01
Samsun tarih için yenileniyor

Samsun'da tarihi dokuya uymayan ve tarihi yapıların görünürlüğünü azaltan binalar yıkılmaya başlandı. Son olarak Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Saathane'de 8 kat bir bina yıkıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir ise bölgenin bir tarih hazinesi olduğunu vurgulayarak, “Bu hazineyi gün yüzüne çıkarmak için yoğun çaba harcıyoruz" ifadelerini kullandı. 

'Saathane Projesi' olarak geçen projede çevrede bulunan ve tarihi dokuya uymayan binaların yıkımı ve çevrenin düzenlemesi devam ediyor. Bu kapsamda Sultan 2.Abdülhamit’in tahta çıkışının anısına 1887 yılında yaptırdığı Saat Kulesi, 15. yüzyıl eseri Şifa Hamamı, Osmanlı mimarisinin 15. yüzyıla ait tek sivil örneği Taşhan, 1803 yılında hizmete açılan medrese ile caminin restorasyonlarının tamamlanması hedefleniyor.

TÜRK-İŞ EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMALARI DA DEVAM EDİYOR

Samsun'un Atakum İlçesinde bulunan ve bölgeye ismini veren Türk-İş Eğitim Merkezi'nin yıkım çalışmaları da devam ediyor. Yıkımın ardından ise aynı yere 515 bin kitap kapasiteli bir kütüphane yapılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-11-16 21:23:27

Ucube büyükşehir binası da yıkılacak mı?

Avatar
ahmet 2021-11-17 15:23:04

Saathaneye yine bina yapıyorsunuz hayırdır .Nerde kaldı tarihi doku.

Avatar
Çağdaş Abdülhamit Alparslan 2021-11-16 23:37:25

Cumhur İttifakının adayı olarak kazanan Sayın Başkana oy vermedim ama Saathane Projesi doğru bir proje ve ordaki bütün eski binalar yıkılmış ancak Tanrıverdi Işhanı yılışmamıştı.Bu durum kamuoyunda ayrımcılık ifade ediyordu,şimdi bu durum düzeltildi. Saathane Projesi ile Samsunun Tarihi ve turistik bir mekanı oluşacak, inşAllah Büyük Camii nin önündeki Işhanı traşlanır,karşısındaki Pazar Camiinin önündeki eski bina Fırın da yıkılır.

Avatar
Hüseyin Taşcıoğlu 2021-11-17 06:35:33

Is yerlerini yıkarak şehirden uzaklaştırarak kalkınma bekliyorsunuz ya sizde böcek kadar akıl yok. Insanlar parkta oturup ot yiyip ağaç kemiriyor.

Avatar
cevdet 2021-11-19 09:13:39

saathane cumhuriyet meydanı arasondaki tüm binalar yıkılarak yenielnmeli tarihi görünümlü 2 katlı dükkanlar yapılmalı anakent iş hanı yıkılacakmış bu bölge yenilenerek ticari hayat devam etmeli