banner388

Samsun eski Cumhuriyet Savcısı FETÖ'nün kara listesinde

Sürat Teknoloji şirketinde FETÖ ile bağlantısı olan 531 kişilik liste ele geçirildi. Listenin en dikkat çeken ismi darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Samsun Cumhuriyet Savcısı Y.Ç. oldu.

Samsun eski Cumhuriyet Savcısı FETÖ'nün kara listesinde

Sürat Teknoloji şirketinde FETÖ ile bağlantısı olan 531 kişilik liste ele geçirildi. Listenin en dikkat çeken ismi darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Samsun Cumhuriyet Savcısı Y.Ç. oldu.

26 Mayıs 2017 Cuma 09:36
Samsun eski Cumhuriyet Savcısı FETÖ'nün kara listesinde

Kaynak Holding bünyesinde bulunan Sürat Teknoloji şirketinde ele geçirilen hard diskten FETÖ ile alakalı önemli kişilerin isimleri çıktı. FETÖ'nün kamu ve özel şirketlerinde yer alan 531 kişilik listede en dikkat çeken isim darbe girişimi sonrası tutuklanan Samsun Cumhuriyet Savcısı Y.Ç. oldu.


FETÖ'nün kamu ve özel kurumlarda çalışan ve örgüte istihbarat sağladığı belirlenen isimlerin yer aldığı 531 kişilik listesi ortaya çıktı. 'Promosyon listesi' adı verilen listedeki isimlerden sorumlu olan FETÖ abileri ise 'Müşteri temsilcisi' olarak kodlandı. Ele geçirilen listenin onay kısmında ise FETÖ ile ilişkilerine göre kişilere Ok ve Olumsuz notları yazıldı.


320 GİGABAYT VERİ

FETÖ bünyesinde bulunan Kaynak Holdingi'ne yönelik 2014 yılında başlatılan soruşturmada Sürat Teknoloji A.Ş.'de tam 320 gigabaytlık verinin yer aldığı hard disk ele geçirildi. Hard diste yer alan 'Promosyon listesi' dikkatlerde kaçmadı. 16 şüpheli ismin 'Sorumlu' olarak yer aldığı listede, şüpheli F.Y.'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkan vekilinden, A.K.'nin Devlet Malzeme Ofisi şube müdüründen, şüpheli M.T.'nin Türk Telekom Grup Müdüründen sorumlu oldukları ortaya çıktı.

SAMSUN ESKİ CUMHURİYET SAVCISI LİSTEDE

Sabah'ta yer alan habere göre şüphelilerin büyük çoğunluğu kamu kurumlarındaki görevlerinden ihraç edilirken listede, Cumhuriyet savcısı, şube müdürü, müdür yardımcısı, raportör, daire başkanı,  uzman, genel sekreter gibi devletin önemli noktalarında yer alan 177 kişi yer aldı. Listede en dikkat çeken isimlerden biri darbe girişiminin ardından tutuklanan eski Samsun Cumhuriyet Savcısı Y.Ç. oldu. Kamunun önemli noktalarında yer alan isimlerin FETÖ terör örgütüne istihbarat sağladıkları belirlendi.


Şüpheliler arasında yer alan B.K. Teknolojileri operasyonlarından sorumlu müdür görevindeydi. B.K.'nın ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilirken adı, promosyon listesinin 287. sırasında 'TRT-Müdür' olarak geçiyordu. Bedri K.'dan sorumlu kişinin ise Osman Kılıç olduğu ortaya çıktı. Listede dikkat çeken bir diğer isim ise emniyette bilişim uzmanı olarak çalışan emekli polis olan Ö.Ç. oldu. Bir dönem Polis Teftiş Kurulu'nda görev yapan sonrasında ise Strateji Daire Başkanlığı'na atanan M.T. de promosyon listesinde yer aldı. Bilişim Suçlarıyla Mücadele Dairesi'nde çalışan Ö.Ç.'nin 3 telefon hattında ByLock tespit edildi.

 
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bilgi İşlem Daire Başkanı ve müşavir M.E.'nin ismi de listede yer aldı. FETÖ'nün üst düzey yöneticileri arasında yer alan R. A. ile telefon görüşmeleri ortaya çıkan M.E.'nin adı ele geçirilen listede 'TSE-Daire Başkanı' olarak geçiyordu. 'TSE-Uzman' olarak listede yer alan bir diğer isim ise TSE'de bilgisayar mühendisi olarak çalışan ve FETÖ ile bağlantısı nedeniyle görevinden uzaklaştırılan A.U. oldu.

Son Güncelleme: 18.07.2018 14:12
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.