banner388

Samsun ekipleri Kahramanmaraş'ta can kurtarıyor, yara sarıyor

Depremin yıktığı Kahramanmaraş Elbistan'da arama-kurtarma çalışmalarına katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, depremin 5. gününde de yürüttükleri hassas çalışmalar sonucunda 2 vatandaşı kurtarmayı başardı.

Samsun ekipleri Kahramanmaraş'ta can kurtarıyor, yara sarıyor

Depremin yıktığı Kahramanmaraş Elbistan'da arama-kurtarma çalışmalarına katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, depremin 5. gününde de yürüttükleri hassas çalışmalar sonucunda 2 vatandaşı kurtarmayı başardı.

11 Şubat 2023 Cumartesi 10:32
Samsun ekipleri Kahramanmaraş'ta can kurtarıyor, yara sarıyor

Samsun Valiliği yaptığı açıklama ile ekipleri kutladı. Açıklamada, "Elbistan'da arama-kurtarma çalışmalarına katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerimiz, depremin 5. gününde de yürüttükleri hassas çalışmaların sonunda vatandaşlarımızı enkaz altından kurtararak umutlarımızı tazeledi. Emeğiniz ve azminiz için teşekkürler, ayağınıza taş değmesin" denildi.

ÇADIR, KONTEYNER, YAKACAK VE SOBA İHTİYACI

Deprem bölgesinde çadır, konteyner, yakacak ve soba ihtiyacının olduğunu bildiren Valilik, Samsunlulara şu çağrıda bulundu:

"Büyük bir yıkımın yaşandığı deprem bölgesinin yaraları ilk günden itibaren kurumlarımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruşlarımız, arama-kurtarma ekiplerimiz ve yardımsever milletimizin destekleriyle sarılmaya çalışılıyor. Her gün binlerce tırla yardımların ulaştığı deprem bölgesinde bugün itibarıyla gelinen noktada en önemli ihtiyaçlar çadır, konteyner, odun, kömür ve soba olarak ön plana çıkmaktadır. Sizlere bugüne kadar aralıksız devam ettirdiğiniz yardımlarınız için çok teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte yardımlarınızı bu başlıklara yönlendirmenizi istirham ediyoruz. Bu noktadaki yardımlarınız için de kaymakamlıklarımız bünyesindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile ayni yardım noktalarıyla iletişime geçebilirsiniz."

VALİ SICAK YEMEK DAĞITTI

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, koordinatör olarak görevli bulunduğu Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde kurulan aşevinde hem depremzede vatandaşlara hem de ilk günden bu yana büyük bir özveriyle arama-kurtarma, çadır kurma ve yardım dağıtma faaliyetlerine katılan ekiplere sıcak yemek ikramında bulundu. Depremzede vatandaşlara bir kez daha "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacaklarını ifade eden Vali Dağlı, ekiplere de teşekkürlerini iletip çalışmalarında kolaylıklar diledi.

SAMSUN İTFAİYESİ 2 KİŞİYİ KURTARDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "22 yaşındaki Muhammet, Samsun itfaiyemiz tarafından 4 saatlik bir çalışma sonucu 112. saatte sağ olarak enkaz altından kurtarıldı. Şükürler olsun, umutlarımız devam ediyor. Bölgede canla başla depremzedeler için çalışan tüm ekip arkadaşlarıma, enkaz altından kurtardığı canlarla umudumuzu tazeleyen Samsun itfaiyemize teşekkür ediyorum. Hatay'da arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerimizden bugün 3 aylık bir yavrumuzun kurtuluşuna vesile oldukları haberini aldım. Rabb'ime hamdolsun. Annesi ve babasını kaybettiğimiz yavrumuz, devletimizin koruması altında, artık aziz milletimize emanet" paylaşımında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.