banner388

Samsun'daki Kültür Evi Neden Bu Halde?

Samsun'da Bafra ilçesinde Kalaycı Mahallesi'ne yapılan kültür evi, yaşanan tabela krizi yüzünden harabeye döndü.

Samsun'daki Kültür Evi Neden Bu Halde?

Samsun'da Bafra ilçesinde Kalaycı Mahallesi'ne yapılan kültür evi, yaşanan tabela krizi yüzünden harabeye döndü.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 15:30
Samsun'daki Kültür Evi Neden Bu Halde?

Samsun Bafra Kaymakamlığı tarafından 5 ay önce başlatılan projeyle 9 mahalleye bilgisayar ve internet kullanımının yanı sıra kitap okuma, satranç oynama gibi faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlayan kültür evi yapılmıştı. 20 Mayıs'ta zamanın Kaymakamı Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından açılışı yapılan Kalaycı Mahallesi Kültür Evi mahalle halkı arasında yaşanan tabela krizi yüzünden harabeye döndü. Cam, çerçeve ve kapıların sökülerek alındığı kültür evinde en son bilgisayar ve malzemeler de ortadan yok oldu.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kalaycı Mahallesi Muhtarı Behzat Piloğlu, "Mahallemizdeki köy konağı restorasyon edilerek kaymakamlık tarafından ‘Kalaycı Mahallesi Kültür Evi’ olarak karar verilmesine rağmen binanın açılışında ‘Sebahattin Aydın Kültür Evi’ tabelası geldi. Mahalle halkı bu duruma karşı çıkınca konuyu dönemin Kaymakamı Halis Arslan’a bildirdik. O da ‘Kalaycı Mahallesi Kültür Evi’ olarak değiştirilmesi talimatı verdi ve tabela değiştirildi, ancak bu seferde binanın restore edilmesinde katkı sağlayan Selçuk Aydın 'o zaman paramı verin' diye tutturdu. Vrecek paramız yok dedim. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Köylü, 'adamlar malzemesini alsın' dedi. Binanın kapı ve pencereleri Selçuk Aydın tarafından alınmış olabilir ama bilgisayarlar ne oldu onu bilmiyorum." dedi.

Selçuk Aydın ise şu açıklamada bulundu:

"Kültür evinin malzemelerini biz almadık, almadık derken de biz o kültür evini bir başka yere taşımayı düşünüyoruz. Kültür evinin tüm masraflarını ben karşılıyorum ve bize kaymakam bey o zaman 'Sebahattin Aydın Kültür Evi’ olarak yazılmasını söylemişti. Daha sonra ise bu tabela kaldırıldı ve kültür evinin modemi çalındı. Ben bu mahallede maddi manevi herkese yardım ederim, ancak bize verilen bir söz vardı ama yerine getirilmedi. Harcadığımız paranın en azından yarısı sembolik bir şey verilsin istedik. Ben hayır yaptım ancak kıymeti bilinmedi" 

Son Güncelleme: 20.08.2016 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.