banner388

Samsun'daki esnaf kötü giden işlerini böyle düzeltti

Samsun'daki esnaf kötü giden işlerini Karadeniz usulü yöntemle düzeltti.

Samsun'daki esnaf kötü giden işlerini böyle düzeltti

Samsun'daki esnaf kötü giden işlerini Karadeniz usulü yöntemle düzeltti.

29 Eylül 2018 Cumartesi 10:10
Samsun'daki esnaf kötü giden işlerini böyle düzeltti

Samsun'un Atakum ilçesinde kardeşleriyle birlikte pide ve döner lokantası işleten 38 yaşındaki Özkan Balcı, kötüye giden işlerini Karadeniz usulü yöntemle düzeltti.

İşlerin azlığına çözüm arayan Balcı'nın aklına Karadeniz'in geleneksel enstrümanı olan kemençe geldi. Karadeniz usulü bir çözüm bulan Balcı, dükkanının içinde kemençe çalarak türkü söylemeye başladı. Kemençenin sesinin yoldaki Karadenizlileri dükkana çektiğini fark eden Balcı, artık düzenli olarak dükkanda kemençe çalmaya başladı. Bu sayede işlerini yoluna koyan Balcı, bir yandan pide ve döner ustalığı yaparken, arta kalan zamanlarında da kemençe çalıp müşteri çekiyor. 

"Kemençeden sonra işlerimiz düzeldi" 

Kemençe çalmaya başladıktan sonra işlerinin düzeldiğinin altını çizen Özkan Balcı, "Bizim diğer yemek salonlarından farkımız, bir yandan pide yapılırken bir yandan da kemençe çalıyoruz. Yöresel kemençemiz eşliğinde değişik bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Böylece çalışırken bir yandan da stres atıyoruz. Müşterilerimiz de bu durumdan memnun oluyorlar. Bazıları bizimle birlikte horon oynuyor. Bazı müşteriler de kemençe dinleyip, horon oynayanları izleyerek yemeklerini yiyorlar. Müşterilerden de horana katılanlar oluyor. Bazı müşterilerle horonda atma türküler de söylüyoruz. Birkaç yıldır burada pide ve döner lokantası işletiyoruz. Son zamanlarımızda işler kötü gidiyordu. Sonra dükkanda kemençe çalıp, horon oynamaya başladık. Kemençeyi duyanın sese geldiğini fark ettik. Müzik eşliğinde yemek yemek insanların hoşuna gitti. Bu da işlerimize olumlu yansıdı. Genelde Karadenizliler ilgi gösteriyor. Güzel bir farklılık oldu. Hem biz hem de müşterilerimiz bu durumdan memnun kaldı" dedi.

Lokantaya ilk kez gelen müşteriler kemençe sesini duyduktan sonra yemek yemeye geldiklerini belirterek, müzik uygulamasından son derece memnun kaldıklarını söyledi. Bazı müşteriler kemençe eşliğine yemeklerini yerken bazı müşteriler de lokanta dükkanın içinde horon teptiler. 

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2018-09-29 18:39:38

Park bahçelerde yuvarlanmaktan sonra şimdi de bu mu? İnsanlar sapıttı artık sayenizde

Avatar
Ahmet 2018-09-29 22:01:44

Samsun ve kemençe !!! Samsun'un kültürünü yiyip bitirdiler.

Avatar
Musa 2018-09-29 11:00:41

Zaten yakinda hepimiz kafayi yiyip oynayacağiz. İki kişi yüz liraya zor doyuyor artik rwstorantda. Bu devletin başindakilerde tasarruf yapmali halk zaten darda daha ne yapsin.