banner388

Samsun'daki dev tesis görenleri büyülüyor

Yapısı itibariyle Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan Samsun Golf Kulübüne ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Samsun'daki dev tesis görenleri büyülüyor

Yapısı itibariyle Türkiye’de tek olma özelliği taşıyan Samsun Golf Kulübüne ilgi her geçen gün daha da artıyor.

17 Nisan 2017 Pazartesi 15:37
Samsun'daki dev tesis görenleri büyülüyor

Samsun Haber - Samsun’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Golf Kulübü hizmete açıldığı 15 Temmuz tarihinden bugüne 250 profesyonel golfçüyü misafir etti. Olumsuz hava koşullarına rağmen büyük ilgi gören Golf Kulübünde 85 kişi de ders alıyor.

Türkiye’de tek

Samsun’un Atakum ilçesi sahilinde 300 dönüm açık alan üzerine kurulan 9 tesisten oluşan kulüp, Türkiye’de bir yerel yönetim tarafından yaptırılan ilk golf tesisi olma özelliğini taşıyor. Saha genişliğini büyüterek 650 dönüme çıkaran Büyükşehir Belediyesi, alt yapı çalışmalarını tamamlama aşamasına getirirken, parkurları da hazırladı. İlave 9 çukurlu parkurun 18 Temmuz 2018’de hizmete gireceği öğrenildi.

Karadeniz’in ilk modern tesisi

Karadeniz’in ilk ve tek modern links golf sahasına sahip olan kulüp içinde barındırdığı 3 bin metrekarelik kapalı alanı ile de misafirlerini benzersiz deneyimlerle karşılıyor. USGA standartlarına uygun olarak ünlü golf mimarı Kevın Ramsey’in tasarlandığı tesis, modern bir fitness salonunu ve dünya mutfağının bütün lezzetlerinin tadılabileceği restoranı da içinde bulunduruyor.
Tesisin Türkiye’deki diğer golf sahalarından çok farklı ve özellikli olduğunu ifade eden Sayın, “Tesisimiz ve sahamızın en önemli özelliği halka açık bir saha olmasıdır. Bunu söylemekte fayda var. Bunun yanında denize yakın, az ağacı bulunan, bol rüzgarlı saha tipine links tipi diyoruz. Yüksek eğimlerin, tepeliklerin ve otların yer aldığı sahalardır. Daha çok Britanya bölgesinde bulunuyor. Tüm bu özellikleri bakımından sahamız, Türkiye standartlarının üzerinde” dedi.

Yoğun talep var

Tesisin yeni olmasına ve araya kış mevsiminin girmesine rağmen ilgi ve taleplerin kendilerini memnun ettiğini ifade eden direktör Hamza Sayın, “Şu an gidişat çok iyi. Kış sezonu olmasına rağmen büyük talep var. Yaz aylarında daha da yoğunlaşacak. Bu da heyecanımızı artırıyor. 9 ayda profesyonel 250 sporcu gelip golf oynadı. 85 öğrencimize de eğitim veriyoruz. Bu sayı okulların kapanmasıyla daha artacak. Şimdiden müracaat edenlerin sayısı giderek artıyor. Herkesin oynayabilmesi için halka açık bir saha olan sahamızda fiyatlarımız, diğer kulüplere göre çok düşük. Herkes ders alıp oynayabilir. Ekipmanlarımız ücretsizdir. Vatandaşlarımız antrenman toplarını kiralayıp dilediği kadar oynayabilir. Burası Samsun için büyük bir fırsat. Tüm halkımızı kulübümüzü değerlendirmeye ve golf oynamaya davet ediyoruz. Gerek yurt içinden gerekse şehir dışından gelecek misafirlerimiz de rezervasyon yaptırdığı takdirde gelip golf oynayabilir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.04.2017 16:08
Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.