banner388

Samsun'daki DEAŞ Davasında Flaş Gelişme!

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Irak uyruklu 1 kişi ve 3 oğlu mahkemeye çıkarıldı.

Samsun'daki DEAŞ Davasında Flaş Gelişme!

Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Irak uyruklu 1 kişi ve 3 oğlu mahkemeye çıkarıldı.

07 Şubat 2017 Salı 20:38
Samsun'daki DEAŞ Davasında Flaş Gelişme!

Samsun Haber- Samsun’da terör örgütü DEAŞ’a ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Irak uyruklu 1 kişi ve 3 oğlu hakim karşısına çıkarıldı.

Iraklı Baba ve 3 Oğlu Tutuklanmıştı

Alınan bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen istihbarat ile DEAŞ terör örgütü ile bağlantılı oldukları öne sürülen Iraklı K.K.F.(61) adlı şahıs ve çocukları U.K.G.(28), A.K.G.(30) ve H.K.G.'yi (19) Eylül ayında Samsun İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi ve 19 Mayıs Mahallesi'ndeki 2 ayrı eve yaptığı operasyonda gözaltına almıştı. Tutuklanan baba ve 3 oğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün hakim karşısına çıkarılan Iraklı ailenin mahkemesi görülmeye başlandı.

Suçlamaları Reddettiler

Baba K.K.F, DEAŞ ile hiçbir bağlantısının yer almadığını belirterek, "DEAŞ'a katılmadım. Sünni kökenli olduğum için Müslüman Kardeşler'e yakın bir insanım. DEAŞ yönetimindeki Ramadi'de öğretmenlik yapıyorum. Müslüman Kardeşler'in isteği üzerine imam hatiplik de yaptım. Biz Türkiye'ye kaçak yolla giriş yaptık. Samsun'daki akrabalarımızın yanına geldik. Ankara'ya gidip mülteci kimliği çıkarmak istedik ancak paramız olmadığı için gidemedik" diye konuştu.


U.K.G., H.K.G. ve A.K.G. kardeşler ise DEAŞ'a katılmadıklarını ve örgütlerle hiçbir bağlantılarının bulunmadığını iddia edip suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti baba K.K.F. ve oğlu U.K.G.'nin tutuksuz yargılanmak üzere yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliyeleri yönünde karar verirken, A.K.G. ve H.K.G.'nin ise bilgisayarları ve cep telefonlarında inceleme yapılmadığı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunDeaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.