banner388

Samsun'da skandal: Sokaklar satılıyor

Samsun'un Canik ilçesinde 500'e yakın sokağın belediye tarafından satıldığı iddia edildi.

Samsun'da skandal: Sokaklar satılıyor

Samsun'un Canik ilçesinde 500'e yakın sokağın belediye tarafından satıldığı iddia edildi.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 09:36
Samsun'da skandal: Sokaklar satılıyor

Samsun haber - Canik Belediyesi tarafından yapılan ek imar ile bir çok sokağın haritadan silindiği iddia edilirken Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından sokakların vatandaşlara satılacağı belirtildi.

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde Şahmerdan Sokak'ta satışa çıkartılanlardan birisi. Mahalleli haritan silinen sokaklarının kendilerine satılmak istediğini söyledi.Haritada olmayan sokakların ise belediye tarafından yenilenmiş olması dikkat çekiyor.

MAHALLELİ KONUŞTU


Şahmerdan Sokak sakinlerinden Himmet Bolat yaptığı açıklamada, "Bizler yaklaşık 30 yıl önce bu bölgede evlerimizi yaptık. O dönem Muzaffer Önder zamanında imarsız olan bu bölgede bize yol için arsamızdan 3 metre yol için yer bırakmamız istendi. Bizde o dönemler 3 metre yol için pay bırakırken, kişi başı bin 500 TL ceza ödedik. Sonrasında Canik ilçesi kuruldu ve Şefik Yazgı’nın belediye başkanlığı yaptığı dönemde imar geldi. Ardından ise Osman Genç yaklaşık 3 yıl önce ek bir imar çıkarttı. Osman Genç ek imar çıkartırken yıllardır kullandığımız sokağımızı kaldırmış. Bizim evlerin girişini de üst taraftaki Şahinler Sokak’a kaydırılmış. Bizim bundan ise sonradan haberimiz oldu. Yaklaşık 3 yıl önce doğalgaz hattı döşenirken biz de gaz almak istedik. SAMGAZ yetkililerine bizim sokağa da hat çekmelerini talep ettik. SAMGAZ yetkilileri ise burada sokağın olmadığını ve hat geçiremeyeceklerini söyleyince sokağımızın kalktığını öğrendik” dedi.

GENÇ'E TEPKİ

Osman Genç'in sokağı haritan sildiğini söyleyerek, "Şahmerdan Sokak’ı haritadan silen Başkan Genç şimdilerde bize, kaldırdığı yolu tekrar satmak için haber göndermiş. Yolu buradaki vatandaşa satın alın diyerek haber gönderen belediye eğer almazsak ihale yolu ile satılacağını söylemiş. Burayı ihaleye sokmak demek insanları birbirine kırdırmak demektir. Bizler burayı alırken ticari bir amaç gütmüyoruz. Sadece evimizin önündeki yolun tekrar gelmesini istiyoruz. İhaleye çıkarak hiç tanımadığımız yabancı birine de verilebilir. Bizim huzurumuz kaçar. Bizler burayı almaya razıyız fakat aldığımız yolun da tapumuza eklenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gazete Gerçek / Sezer Sezer
 

Son Güncelleme: 05.07.2017 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2017-07-05 10:01:23

Osman gençde böylece bitişini imzaladı

Avatar
Orhan USTA 2017-07-05 13:32:18

Asıl skandal belediyenin oradaki gaspı engellememesi devam ettirmesi, olurdu. Hazine arazilerini gasp edenlere karşı belediye bir kere olsun doğrusunu yapmış. Hak dersen, hakkı herkes kendinde görür (hırsız bile kendince haklıdır, vicdanı rahattır), hukuk dersen bu ülkede hukuk arkanın sağlamlığı (siyaset) ile alakalıdır. Bu nedenle siz vatandaş olarak devletin devlet olmasını sağlama yönünde oylarınızı kullanmayıp takım tutar gibi bir siyasetçinin peşinden giderseniz başınızı da böyle şeyler gelmesi normal olur. Yine de mademki bu noktaya gelindi, oradaki daracık arazinin öncelikli olarak orada oturan kişilere satılması gerekir.