banner388

Samsun'da Pinokyo'ya rakip çıktı

Samsun'da bir tiyatrocu, Pinokyo'dan esinlenerek 'Tahta Yürek' isimli ahşap bir figür hayata geçirdi.

Samsun'da Pinokyo'ya rakip çıktı

Samsun'da bir tiyatrocu, Pinokyo'dan esinlenerek 'Tahta Yürek' isimli ahşap bir figür hayata geçirdi.

26 Mayıs 2017 Cuma 11:30
Samsun'da Pinokyo'ya rakip çıktı

Samsun Haber - Samsun'da bir tiyatrocu tarafından yapılan 'Tahta Yürek' isimli ahşap figür Pinokyo'ya rakip oldu.


İnsanların ihtiyaç duyduğu 'bilgelik, saygı ve sevgi' unsurlarını, tahtadan yaptığı eserlerle hayata geçiren tiyatrocu Murat Dölek, bu eserlerine 'Tahta Yürek' adını verdi. Tahta Yürek insanı insana ağaçla anlatma sanatıdır diyen Dölek, 'Tahta Yürek' ismini, ünlü çocuk klasikleri arasında yer alan Pinokya'dan esinlenerek verdiğini dile getirdi.


Zamanının büyük kısmını Tahta Yürek yaparak geçiren Murat Dölek yaptığı açıklamada, "Tam 14 yıl önce kurduğum bu atölyemde ağaçlar üzerinde çalışmalar yapıyorum. Sanata başlamam 1990’lı yıllarda tiyatroyla oldu. Ben atölyemde çocuğum gibi sevdiğim Tahta Yürek yapıyorum. Kafası kitap, kalbi olan ve tek kollu bir çalışma. Bu çalışmayı yapmamdaki amacım, insanlara sevgiyi, doğruyu ve bilgeliği anlatmaktı. Bunun haricinde ağaçtan hemen hemen her figürü yapıyorum. Tahta Yürek bir gece ansızın kafamda oluşan bir figür oldu. Yaptığım çalışmalara insanların yaklaşımı çok çok iyi. Özellikle Tahta Yürek çalışmam çocuklar ve gençler tarafından çok sevilen bir çalışma oldu. Hatta yurt dışına kadar ün yaptı diyebiliriz. Yurt dışından gelen bazı kişiler atölyemi ziyaret edip bol bol Tahta Yürek siparişleri verdiler. Ağaçla uğraşmak beni çok mutlu ediyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.