banner388

Samsun'da orman gençleştiriliyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ormanları gençleştirme çalışmaları başladı.

Samsun'da orman gençleştiriliyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ormanları gençleştirme çalışmaları başladı.

06 Eylül 2017 Çarşamba 09:12
Samsun'da orman gençleştiriliyor

Samsun haber - Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü Akçay Orman İşletme Şefliği, kendi sorumluluğu içerisinde olan 33 hektarlık alanda çalışmalara başladı. Karaçam ormanında çay ve boy artımı yavaşlamış ağaçlarda gençleştirme çalışmaları yapılıyor. 2018 yılının ilkbahar aylarında ilk fidanların ekileceği öğrenildi.


Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Akçay Orman İşletme Şefi Hasan Açık ise yaptığı açıklamada, "Ormanlarda kalması gereken genetiği sağlam ağaçlar uzman şefler ve elemanlar tarafından işaretleniyor. İşaretlenen ağaçlar kesinlikle kesilmiyor. Kesilmesi gereken diğer ağaçlar damgalanıp orman köylüleri istihdam edilerek kesiliyor. Kesilen ağaçlar lif yonga olarak ihale ile satılıyor. Ayrıca köylüye yakacak ve ihtiyaç olarak veriliyor. Orman temizlendikten sonra toprak işleniyor. İşlenmiş toprağa düşen tohumlar fidan olarak ormana geri dönüyor. İğne kadar dal israf edilmeyerek ormanlar gençleştiriliyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.